Dolar 32,3267
Euro 35,0819
Altın 2.298,64
BİST 8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Çağatay Yılmaz Yazdı ”Ülke Gençliği ve Spor”

Sevgili dostlar,

Kurumsal Web Tasarım

Öncelikle şunu dile getirmek istiyorum ki, coğrafi özellikler, tarihi yapılar ve doğal güzellikler bakımından hiç kuşkusuz zengin bir ülkede yaşıyoruz. Fakat aynı zenginlikleri, özellikle bu dönemde, yaşam standartlarında ve sağlık koşullarında maalesef göremiyoruz. Gençlerin fast fooda olan bağımlılıkları onların sağlıklı beslenmelerinin önüne geçen en büyük etken. Sağlıksız beslenen bir insanın bağışıklık sistemi zayıflar, sık sık hastalanır, hastalığı ağır seyreder ve tedavisi uzun sürer. Yani kısacası sıkıntılı ve başarısız bir ömür geçirmek zorunda kalır.


Ülkemiz Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkelerden biri olmasına rağmen lisanslı sporcu sayısı bakımından oldukça gerilerde. Bırakın lisansı kendi sağlığı için bile spor yapanların sayısı çok az. Unutmayın, Bir insan yaşlandığı için sporu bırakmaz, spor yapmadığı için yaşlanır. Ayrıca gençlerde sigara, alkol ve madde kullanım oranı gün geçtikçe artmaktadır. şunu bilmeliyiz ki; bir ülkenin geleceği gençlerdir.

Bunları zaten biliyoruz dediğinizi duyar gibiyim.

Dostlar;

Burada öğretmenler ve aileler başta olmak üzere hükümete çok büyük görev düşüyor. Devlet kuracağı spor okullarıyla yetenekli öğrencileri tespit edip, öğretmeninin daha ilkokuldan yeteneğine göre ilgili branşa yönlendirmesiyle her birini başarılı birer sporcu olarak yetiştirebilir. Kazanılan başarılar ülkenin itibarını yüceltirken maddi manevi yarar da sağlar.

Bugün Amerika, Rusya ve Çin gibi devletler Olimpiyat oyunlarına yüzlerce sporcuyla katılıp yine tabir-i caizse çuvalla madalya kazanıyorsa bunu başarıyla uygulanan bir sisteme borçludur. Türkiye olarak yakın zamanda dünyanın spor başkentlerinden biri olarak anılacağımızdan şüphem yok. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Spor bir ülkenin gençlerinin o ülkeyi ayakta tutmasını sağlar.
Haydi kalın sağlıcakla…  

Çağatay Yılmaz
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.