Dolar 32,5048
Euro 34,9559
Altın 2.430,10
BİST 9.803,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Çağatay Yılmaz ”Haydi Türkiye Neden Olmasın?”

Çağatay Yılmaz ”Haydi Türkiye Neden Olmasın?” Sevgili dostlar, bildiğiniz üzere geçen sezon pandemiden dolayı bu seneye ertelenen EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası başlıyor. Avrupa’nın önemli kulüplerinde oynayan hatta bu kulüplerde şampiyonluk yaşayan oyuncularımızla birlikte bu turnuvanın en dikkat çeken kadrolarından birine sahibiz. Şenol Güneş önderliğindeki takımımıza inanıyoruz ve başarılar diliyoruz.

Kurumsal Web Tasarım

Size 1992’de Avrupa Şampiyonu olan Danimarka’nın başarısını yüzeysel anlatmak istiyorum.


1992 yılıydı. İsveç’de oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası’nın başlamasına 10 gün vardı. Fakat o sene dünya gündemini futboldan daha ziyade başka olaylar oluşturuyordu. SAVAŞLAR.  Sovyetler Birliğinde yaşanan savaş nedeniyle birlik dağılmış yeni ülkeler ortaya çıkmıştı. Onlar da BDT adını verdikleri ortak bir takımla turnuvaya katıldılar. Bu takımlar Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ermenistan, Moldova ve Tacikistan’dı. Öte yandan Yugoslavya’da da kaos vardı. Yaşanan iç savaş nedeniyle ülke karışıktı ve sürpriz bir kararla turnuvaya 11 gün kala organizasyondan ihraç edildiler. Yerine ise eleme grubunu 2. sırada bitiren Danimarka davet edilmişti. Danimarkalılar hazırlıksız yakalanmışlardı ve tatlı bir sıkıntıları vardı. Takımı nasıl toplayacak ve ne ara hazırlanacaklardı. Apar topar oluşturulan takım hemen İsveç’e geçmişti. Oyuncular adeta şezlonglardan turnuvaya getirilmişti. Hatta Danimarka teknik direktörü oyunculara antrenman saatlerinde daha çok golf oynatmış ve hamburger yemelerine izin vermiştir. Yani yarım kalan tatillerini İsveç’de tamamlayacaklardı ama maçlar başlayıp galibiyetler ardı ardına gelince iş ciddiye binmişti. Sürpriz bir şekilde zamanın futbol ekolü Hollanda’yı yarı finalde penaltılarla eleyip finale kalmışlardı. Finaldeki rakip ise Almanya idi. Doğu ve Batı Almanya birleşmiş ve şimdiki Almanya’yı oluşturmuşlardı. Turnuva’nın net favorisiydiler.


Hiç kimse Danimarka’ya şans tanımıyordu. Maç oynanmış ve kazanan 2-0’lık skorla Danimarka olmuştu. Danimarka çok büyük bir sürprizi gerçekleştirerek Avrupa Şampiyonu olmuştu. Tam bir peri masalıydı. Bu şampiyonluk tarihe “Plajdan gelen şampiyonluk” olarak geçmiştir ve günümüzde de hala konuşulmaktadır.


Darısı Milli Takımımızın başına diyelim ve hatırlatalım. İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR…


Kalın sağlıcakla…

Çağatay Yılmaz
YORUMLAR

  1. Süleyman dedi ki:

    Çağatay hocam tebrik ederim