Dolar 32,5065
Euro 34,9601
Altın 2.434,93
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

Uğur Önür kimdir? Uğur Önür nereli ve kaç yaşında?

Uğur Önür kimdir? Uğur Önür nereli ve kaç yaşında?
2

Uğur Önür kimdir? Uğur Önür 1987 yılında Burdur’un Çeltikçi ilçesine bağlı Kuzköy köyünde dünyaya geldi. Başak burcu olan sanatçı, çok küçük yaşlarda amcasından etkilenmiş ve müziğe ilgi duymaya başlamıştır. Önür, günümüzde halen TRT Ankara Radyosu sanatçısıdır. Sanatçının YouTube hesabında toplamda 164 tane videosu bulunmaktadır.

Kurumsal Web Tasarım

Önür, hem Burdur yöresine ait türküleri seslendirmekte hem de Anadolu’nun birçok yöresine ait eserleri icra etmektedir. YouTube’da ise en çok izlenen videosu ”Biz Geldik Gülüm” adlı çalışmasıdır. Bu çalışma şu ana kadar toplamda 8,5 milyon görüntülenmeye ulaşmıştır.

Uğur Önür’ün eğitim hayatı

Sanatçı Isparta Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde keman ve müzik eğitimi gördü. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü’nü kazandı ve eğitimini tamamladı.

Uğur Önür

Önür’ün Albümleri

Sanatçınım şu ana kadar toplamda 8 adet albüm çalışması bulunmaktadır. Bunlar: Yadigar ( Ahuzar ile ) 2013, Seyhan MÜZİK ) Köy Havası, 2015, Seyhan MÜZİK Harman Yeri ( Umut Sülünoğlu ile ) 2018, Aşk MÜZİK Şu Burdur’un Çalgısı , 2018, Ahenk MÜZİK Öte Beri , 2020 Eskiden, 2020 Mihenk Ensemble, 2020 Türkülere Kalan 3, 2020 ( Kalan Müzik ) olarak bilinmektedir.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok konserde yer alan sanatçı, birçok televizyon programına katıldı.

Uğur Önür katıldığı bir söyleşide müziğe nasıl başladığını şu ifadeler ile anlattı: ” İnsanlar küçük yaşlarda bazen genetik sebeplerle bazen sevdikleri ya da hayran oldukları insanlardan müziğe başlayabiliyorlar. Ben de hem genetik faktörler ön plandaydı hem çevre faktörleri hem de amcamın kabak kemane ve bağlama çalmasından dolayı da ister istemez kendimizi de bir müzik ortamı içerisinde bulduk”.

Uğur Önür’ün müzik yönetmenliğini yaptığı ”Şu Burdur’un Çalgısı” adlı video hem Burdur halkı tarafından hem de Ege Bölgesi’nde yaşayan tüm vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

İşte o video:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.