Dolar 32,5865
Euro 35,0314
Altın 2.459,43
BİST 9.857,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C

Çağatay Yılmaz ”Gerçek Bir Taraftarlık Hikayesi”

Çağatay Yılmaz ”Gerçek Bir Taraftarlık Hikayesi” Sevgili dostlar; sizi bugün biraz eskiye, 1994 yılına götürmek istiyorum. Anlatacağım olay bir taraftarın başına gelebilecek en ilginç ama aynı oranda heyecan verici bir olay. Hikaye demiyorum çünkü olay tamamen gerçek, zira hikayeler gerçek değildir.

Kurumsal Web Tasarım

Olayın kahramanı koyu bir West Ham United taraftarı olan Steve Davies adında bir arkadaş. Mesleği kuryelik olan Steve takımına öyle bir bağ ile bağlı ki takımının oynadığı bütün maçları iç saha – dış saha fark etmeksizin gidip tribünde izlemektedir. Bir gün West Ham takımı hazırlık maçı oynamak için Oxford şehrine gidecektir ve as oyuncular hazırlık maçı olduğu için şehre götürülmeyecektir. Takımın teknik direktörü ise İngilizlerin ünlü ismi Harry Redknapp’tır. Harry Redknapp çok takım çalıştırmasının yanında önemli kupalar da kazanmış bir teknik adamdır. Biraz esprilidir fakat otoriterdir. Steve eşini de yanına alıp arkadaşlarıyla birlikte yaklaşık 300km mesafedeki Oxford şehrine gider. Maç bir antrenman sahasındadır dolayısıyla tribün olmadığı için Steve ve ekibi WHU yedek kulübesinin hemen arkasındaki topluluğun içinde yerini alır. Maç başlar. WHU yedek santraforu o kadar kötüdür ki adeta saç baş yoldurur. Tabi bizim ki de ağzına ne gelirse saydırır.  Tam bir İngiliz holiganıdır yani. Küfürler, hakaretler vb. Steve’in söylediği her hakaret ve ettiği her küfür kulübedeki Harry Redknapp’ın beyninin içinde adeta fırtınalar koparmaktadır. Derken Steve’in ağzından şu kelimeler dökülür:

“Sen de golcü müsün Chapman, ben senden daha iyi oynarım”

.Devre arası olur ve takımlar soyunma odasına gider ama Redknapp Steve’e doğru yönelir. O’na “hazırlan, ikinci yarı oyundasın” der. Steve şaşkın ve olayın şakadan ibaret olduğu düşüncesiyle pek aldırış etmez ta ki kulüp malzemecisi 5 dakika sonra ona bir takım forma getirene kadar. Şaşkın bir şekilde formayı sırtına geçiren Steve, eşi ve arkadaşlarının önünde uğruna yıllarını verdiği takımının formasıyla sahadadır. Bununla da kalmayıp 71. dakikada bir de gol atmıştır. Bu olay tüm dünya medyasında büyük yankı uyandırmıştır. Hatta yıllar sonra bir TV programında Harry Redknapp ve Steve Davies bir araya getirilmiştir. Redknapp programda “O’na çok sinirlenmiştim ama doğru olan bir şey vardı o da Chapman’dan daha iyi olduğu” demiştir. 

Sonuç olarak Steve ileride torunlarına anlatacağı bir olayın kahramanı oldu. Ama şunu da söylemek isterim ki, ettiğiniz küfürler ve hakaretler sizi her zaman böyle şanslı kılmaz. Özellikle bulunduğumuz coğrafyada aynı olayda başımıza olumsuz işler gelme olasılığı çok yüksek. Bu ilginç olayı özellikle bilmeyen arkadaşlarla paylaşmak istedim. Umarım okurken sıkılmamışsınızdır.


Kalın sağlıcakla… 

Çağatay Yılmaz

YORUMLAR

  1. Emre ÇELİK dedi ki:

    Harika bir yazı. Böyle detayları hatırlamak da ayrı bir başarı gerçekten.