Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 13°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C

Afyon Masalları: Baba ve Kızları

Afyon Masalları: Baba ve Kızları

Kurumsal Web Tasarım

Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde. Bir baba ve üç kızı varmış. Onlar birlikte huzur içinde yaşarlarmış. Bir gün, kızların babası çocuklarını yanına çağırmış. Onlara bir soru sormuş:

-Kızlarım, beni nasıl seviyorsunuz? Diye. Birinci kız babasına,

-Babacığım ben seni bal gibi seviyorum, demiş. Sonra babası ikinci kızına da aynı soruyu sormuş. O da,

-Babacığım, ben seni su gibi seviyorum, diye cevap vermiş. Üçüncü kıza da aynı soruyu sormuş. Kız şöyle cevap vermiş:

-Babacığım, ben seni tuz gibi seviyorum.

Babası kızmış ve “Bu ne biçim sevgi kızım!” demiş. Sonra küçük kızını alıp bir dağın başına götürmüş. Oraya bırakıp evine dönmüş. Kız burada bir başına yaşamaya başlamış. Bir gün çobanın biri buradan geçiyormuş. Kızı görünce ona âşık olmuş. Çünkü adamın bu kızı çok güzelmiş. Çoban kızı alıp köyüne gelmiş. Annesi kızı görünce çok beğenmiş. Çoban ve kızın düğünleri yapılmış. Bundan sonra beraber mutlu mesut yaşamaya başlamışlar.

Bir gün köye bir misafir gelmiş. Çoban, eşine “Hanım misafire yemek hazırla.” demiş. Kız, misafiri görünce onun kendi öz babası olduğunu anlamış. Sonra yemek hazırlamak için mutfağa gitmiş. Yemeği hazırlayıp babasına sofra kurmuş. Babası sofraya oturmuş ve yemeğini yemeye başlamış. Kızına dönüp “Bu yemek tuzsuz olmuş”. demiş. “Evet baba bu yemek tuzsuz. Ben, senin yıllar önce bir dağa bıraktığın kızınım.” demiş. Adam kızını tanımış ve yaptığından dolayı çok pişman olmuş. Babası kızına sarılmış ve barışmışlar. Bu masal da burada bitmiş.

(Bu masal 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda İhsaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ali Osman Çakmakpunar tarafından derlenmiştir.)

Dr. Yasin Şen
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
1 Mart 2023 01:22
16 Eylül 2021 07:03
24 Kasım 2022 19:27
17 Temmuz 2021 14:37
17 Kasım 2021 03:14
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.