Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Afyon Çocuk Oyunları – 3

Afyon Çocuk Oyunları – 3

Kurumsal Web Tasarım

Ümmet Oyunu

En az üç kişiyle oynanır. Birisi ebe olur. Ebe olan küçük değneği kovaya atar. Karşısındaki ve ilk sırada olan elindeki sopayla küçük değneğe vurur. Ne kadar uzağa atabilirse o kadar iyidir. Ebe olan değneği almaya gider. Ebe gelene kadar onun bulunduğu yere bir ayakkabı girecek kadar yer açmak gerekir. Ayakkabı eğer giriyorsa ebenin ayakkabısını saklarlar. Ebe ayakkabıyı buluncaya kadar arar.

Çanak Dikme

Oyunda altışar kişilik iki grup olur. Çanaklar üst üste dikilir. Gruplar dört metre geriden çanakları topla devirmeye çalışır. Çanakları vuran grup ön tarafa, diğer grup arka tarafa geçer. Diğer gruptan bir kişi çanakların başında durur. Ön taraftaki grup vurulmadan çanakları dizmeye çalışır. Eğer vurulmadan çanaklar dizilirse oyun onlarda kalır. Ama kaybederlerse top diğer takıma geçer.

Met

Küçük bir kale kurulur. Kalede birisi durur. Bir küçük değneğe büyük bir sopayla vurularak o kişi topu kaleye atmaya çalışır. Kaledeki kişi, gelen topu başka bir sopayla vurarak geri çevirmeye çalışır.

Yumurtacılık

Oyunda bir tavuk, bir kurt ve beş altı yumurta bulunur. Tavuk yumurtalara renk adı verir. Kurt gelir ve tavuktan bir renkte yumurta ister. Eğer o yumurta varsa yumurta kaçar. Kurt da onu yakalamaya çalışır. Yumurtayı yakaladığında ya da kaçırdığında kurt tavuğun yanına gider ve oyun yeniden başlar.

Mendil Kapmaca – 2

En az yedi veya altı kişiyle oynanır. Birisi ebe olur. Kişiler bir yuvarlak hâlinde otururlar. Herkes,

Yağ satarım bal satarım
Ustam ölmüş ben satarım
Ustamın küpü sarıdır
Satsam on beş liradır
Zambak zumbak
Dön arkana sıkı sıkı bak

tekerlemesini söylerken ebe, mendili bir kişinin arkasına bırakır. Mendili alan kişi ebeyi yakalarken herkes “Tavşan kaç, tazı yakala” der. Mendili alan kişi ebeyi yakalarsa ebe tekrar tekerlemeyi söyleyerek oyuna devam eder. Yakalanmadan dairenin içinde boş bir yere oturursa kovalayan kişi ebe olur.

Yasin Şen – Afyon Kültürel
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
16 Aralık 2021 13:41
19 Kasım 2021 17:54
5 Ekim 2021 04:21
18 Ağustos 2021 14:26
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.