Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Gırmano

Gırmano

Kurumsal Web Tasarım

Bizim köyde halk hekimliğinin en gelişmiş yanı kırık ve çıkıklarda kendini gösterir. Bu hususta Hoy’da (Ordu’nun Korgan ilçesine bağlı) yaşayan Gırmâno lakabıyla tanınan Alâaddin Abi’nin üstüne yoktur. Kendisi babası Muharrem’den el almış. Ailecek bu işte iyi oldukları söylenir. Fakat Gırmâno’nun babası bu işte daha iyiymiş.

Alaaddin Abi, Fatsa ve Ordu’da hastanelerde çalışmış. Ancak çok sıkıldığı için bu işi kasabasında, kendi evinde icra eder olmuş. Kendisine doktor tavsiyesiyle hasta gönderildiği vakidir. Fakat açık yaraları tedavi etmez. Kendisi yaptığı işten doğrudan bir ücret talep etmez. Gelenler ne verirse kabul eder. Para vermeyenlere de verin demez.

Bu hususta onunla ilgili şöyle bir şey anlatılır: Adamın birinin omzu çıkmış veya kırılmış. Gırmano’nun yanına gelmiş. Ufak bir müdahaleyle Gırmano omzu yerine oturtmuş. Sonra da orayı bir güzel sarmış. Akşam vakti ve herhalde ortalık biraz karanlık olduğundan adam çıkarken Gırmano’ya bir elli lira çıkarıp vermiş. Fakat niyeti beş lira vermekmiş. Eve gidince durumu fark etmiş. Telefon etmiş ve durumu söylemiş. Gırmano “Yarın gel de omzuna bir daha bakalım!” demiş. Adam ertesi gün bir daha gelmiş.  Gırmano bir dokunuşa adamın omzunu eski sakat hâline getirmiş. Adama “Benim buna yapacağım bir şey yok!” demiş. Parasını da geri vermiş.

Yasin Şen
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
26 Aralık 2021 17:07
1 Ocak 2022 20:05
23 Ekim 2022 17:08
15 Temmuz 2021 17:30
22 Ağustos 2021 23:04
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.