Dolar 32,5244
Euro 34,8858
Altın 2.437,54
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

Ormanın Sessizliği

Bir ormanın sessizliği asla sıradan bir durum değildir. Bu, bir tohumun sessizliğine ve dinginliğine benzer. Orman, yaratıcı bir şekilde sessizdir.

Kurumsal Web Tasarım

Bu, kendi kendini onaran ve içten içe dönüşerek yenilenen orman, kendi sessizliğine saygı duyan her türden canlıya kol kanat gerer. Bu sebeple orman kuşatıcı bir şekilde sevgi doludur. Bunu ancak saf ve temiz bur yürekle duymak mümkün olur. Ormanı rahatsız eden gürültüler insana ve diğer canlılara da hiçbir şekilde onarıcı bir dönüş temin etmez. Ormanın sessizliğini gerçekten içindeki bilgeliğe susamış olanlar duyabilir. Çünkü orman kendi hayatı içerisinde bir ve bütün olabilen ağaçların birliği, dolayısıyla bilgeliği demektir.

Aynen yürekleri bir ve beraber olabilen insan topluluklarının tecrübeleri bir araya geldiği vakit ortaya çıkan tecrübe gibi ormanda bir ve baraber olan ağaçlar da müşterek ve çok kuvvetli bir ruh, tecrübe ve duygu âlemi meydana getirirler. Bu sebepten orman sadece ağaçların birliği ve dirliği demek değildir. O aynı zamanda bilgeliğin de tezahürü demektir. Ormanın insana huzur veren yönü ve içtenliği işte buradan gelir.

İnsan ormanın kendisine ilham ettiği hisleri duymaya başladıkça içinden beslenmiş gibi olur. Ormanın yaydığı huzuru, bilgeliği ve tecrübeyi bu insan kendi özü hâline getirmeye başlar. Bu ormanla insanın özünün buluşmasından başka bir şey değildir. Arada çok güçlü bir alışveriş vardır. Orman, yaşattığı ve dinç tutmayı başardığı tecrübelerini bir insan gönlüne emanet edebilmenin huzuruyla müsterih, insan da aradığı dinginliğe ve bilgelik hâline yaklaşmış olmanın keyfiyle mutludur artık.

Bir orman, yaşamın kaynağı ve temsili olana kadar geçirdiği değişimleri ve özünde damıttığı bilgeliği insan yüreğinin o saf enerjisi ile hayata duyurabilmeyi başarmıştır. Ormanı seven ve ormanda huzur bulan biri bunu çok derinden hisseder.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
15 Aralık 2021 17:38
9 Aralık 2021 14:24
25 Kasım 2022 23:32
12 Şubat 2022 05:09
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.