Dolar 32,5580
Euro 34,9582
Altın 2.440,16
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 19°C

Ağaçlar Küser mi?

Ağaçlar Küser mi?

Kurumsal Web Tasarım

Köyümüzde bir kiraz ağacı vardı. Bir ara bu kiraz ağacının yıkılacağı haberini aldık. O yaz mevsimi orağını, baltasını kapan ağacın kuvvetli dallarına saldırdı. En uçlardaki meyvelerin tadına varabilmek için yapılan birçok yaralayıcı hamle yüzünden kiraz ağacı adeta elsiz kolsuz bırakıldı.

Ağacın o devasa bedeni bu darbelerden çok yara aldı. Biz olanları sadece seyrediyorduk. Elimizden hiçbir şey gelmiyordu. Hakkında hüküm verilen kiraz ağacıysa, olanlara mütevekkil öylece duruyordu. Kaderine boyun eğmişti. Gözlerimiz her darbeyle biraz daha eğilen o bereketli dallarında hasret ve yeisle asılı kalmıştı.

Buna rağmen ağaç birkaç yıl daha yaşadı. Fakat hiçbir zaman bir daha eskisi gibi meyve vermedi. Kiraz ağacı hayata küstürülmüştü. İnsanlara en güzel meyvelerini takdim etmek üzere uzattığı elleri hiç hak etmediği bir muameleyle karşılaşmıştı. Ve bir gün kesildi. Kocaman bedeni, kendisini toprağa bağlayan köklerinden koparıldı.

Artık o yoktu. Hatıralar kaldı ondan. Kendisine bir mekân arayan, karşılaştığı boşluk hissi yüzünden giderek manasızlaşan ve nihayet kendini zihnin kuytularına hapseden garip hatıralar kaldı.

Yasin Şen
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
7 Kasım 2023 19:59
28 Aralık 2021 01:49
8 Eylül 2021 11:18
9 Eylül 2021 18:58
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.