Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

GÖLCÜK DÜŞÜNCELERİ

Gölcük’ü dinliyorum. Kuşların sesinden söylüyor bugün. Esen rüzgârla bir şeyler fısıldıyor Gölcük. Küçük dalgaların kararsız hareketleri bugün daha bir hercai. Hasılı Gölcük yine her zamanki gibi çok güzel.

Kurumsal Web Tasarım

Göl kışı uğurluyor ve baharı bekliyor. Esen rüzgârla beraber eriyor karlar. Kuşlar bir bekleyişin sevinciyle neşeli. Göle hâlâ hüzün hâkim ama bir umuda mesela onun bahara hasret olduğunu da söylüyor burada her şey. Esen rüzgâr gölün yüzünü ışıktan beyaza bürürken anlıyorum bunu.

Göl şu soğuğa rağmen insanın gönlünü dolduruyor bugün. Hava biraz rüzgârlı ve insan üşüyor. Bununla beraber kuşlar o nefis neşidelerine devam ediyor. Gölün kıyısına oturmuş, şimdi kuşların şarkılarını dinliyorum. Ruhum onların sesleriyse doluyor. Gölün yüzeyindeki görüntüler rüzgârla beraber daima kımıldayan sular sayesinde değişiyor.

Göl bugün karmaşık ama dolu dizgin duyguları derhal anlatmak isteyen bir heyecanla konuşuyor benimle. Neden? Çünkü bir mevsimi daha geride bırakıyor Gölcük. Ona veda deminde olabilir söyledikleri şimdi. Doğrusu ben de onu hayran hayran izlemeye, rüzgârı anlamaya ve kuşların şarkılarıyla ruhumu doyurmaya devam ediyorum. Çünkü burayı özleyen ruhuma Gölcük’ün kendisi pek iyi geliyor. Gölcük sanki onunla konuşuyor.

Gölcük, sükûnetin ve sessizliğin kendisine böylesine hâkim olduğu güzel tabiat köşesi yorgun düşen düşünce ve hayallere can veren dokunuşlarıyla insanı mânen beslemeye devam ediyor.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.