Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Dr. Yavuz Han: ”Harekat”

Dr. Yavuz Han: ”Harekat”

Kurumsal Web Tasarım

Bereket vardır harekette.

Kazanmak için çabalamalısınız. Çabalamakta emek vermek, enerji harcamak, ısrar etmek, süreklilik gayretinde olmaktır. Çabalamak da harekete geçmeye başlamadan olur mu?

Peygamber boş oturan adama selam vermedi. Ancak dönüşünde harekete geçip yerleri eşelerken selamını verdi. Hareket etmeyene selam bile verilmez.

Para kazanmak nasip işidir. Nasip olanı aramak da hareketle. Dilenci bile çalışmak zorunda. Her hareket para kazandırmaz ama para kazananlar hareket edenlerdir.

Harekat planlı harekettir. Hedefi vardır, taktik ihtiva eder, strateji geliştirilmeden olmaz.

Askerde komutanın bir savaşı kazanmasında en önemli yardımcısı harekat kurmayıdır. Nasıl, nerede, ne zaman, kiminle, ne kadar suallerinin cevabını düşünmek de kurmay aklın işidir.

Başıboş hareketler ile savaş kazanılamaz. Başlangıcından sonuna kadar hareketlerin kontrol edilmesidir harekat. Fikri vardır, düzeni vardır. Sonucu da tabii olarak insanları huzura, felaha, sağlığa, adalete kavuşturur.

Harekatı sadece fiziki operasyon zannetmek de yanlıştır. Harekatın fikri derinliği daha mühimdir elbette.

Kenarda köşede oturup laf cambazlığı yapmak da hiçbir katkı sunmaz hareketin müntesiplerine. Sadece adalet demekle adalet yerini bulmaz. Üretmeli demekle açlar doymaz. Öğrenin demekle eğitim ifası gerçekleşmez. Sağlıklı ol demekle insanlar sağlıklarına kavuşmaz.

Sağlık istiyorsan bunu planlaman gerekir. Hastalanmamayı öğrenmen, eğitici ve yasaklayıcı kuralları yerine koyman, hastalanıldığı zaman ilacı ayarlaman, hastaneyi kurman, doktoru hemşireyi yetiştirmen, ameliyathaneyi kurman da zaruridir.

Demem o ki harekat planlayanlar eksiksiz hazırlık, tedarik, operasyon bilgisi, uzman eleman sahibi de olmalıdır. Harekâtın sonucunda bunu anlayacak kitle ,tatbik edecek ortam da hazırlanmalıdır.

Ey Türk Milleti;

Büyük operasyonlara muhatap, çeşit çeşit saldırıların harekatların muhatabı büyük millet.

Harekatların en büyüğünü yapma zamanı gelmedi mi.?

Tarihin ruhuna uygun davranma, asrın idrakine vurgun yaşama, inançlarının vecibelerini yerine getirme zamanı çoktan geçmedi mi?

Sadece sen ve çevren değil, sadece milletin değil tüm insanlık dahi senin harekatının muhatabı olan kim varsa sana gözünü dikmekte yanlış mı yapıyor yoksa. Yoksa sen kurmay aklına sahip değil, harekât planlarını hazırlamamış mı durumdasın.

Ey Türk Milletinin gözbebeği milli unsurlar;

Sadece ellerini açıp kal ile dua ederek mi meselelere çözüm sunacaksın. Eğitilmiş askerlerin, planların, teçhizatın hazır değil mi? Komutanların sevk ve idareye kendilerini hazırlamadı mı?

Millet ve dahi insanlık harekat bekliyor bilesiniz…

Dr. Yavuz Han
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
30 Temmuz 2021 22:14
23 Eylül 2021 16:02
YORUMLAR

  1. Zühtü Aksal dedi ki:

    Değerli Hocam;
    “Birgün Gelecekler…” diye beklenenler olarak, “Harekât” çerçevesinde “Sürüyor.. Sürecek Büyük Akın…”