Dolar 32,5959
Euro 34,8272
Altın 2.498,18
BİST 9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Bir Renk Cümbüşü

Bir Renk Cümbüşü

Kurumsal Web Tasarım

Bu renk cümbüşü, bu rengârenk ağaçlar, ormanlar… Böyle biteviye uzayıp giden mesafeler… Sonbahar bir sanatkâr gibi her yerde eserini gösteriyor. Kırmızı, turuncu, sarı, yeşil ve kahverengi birbiriyle nasıl da eşsiz bir uyum sergiliyor. Biz bu renk cümbüşüne duygularımızla dâhil oluruz. Bu büyük sanatkâr bize kalbimizin en derinlerinden etkilemeyi iyi bilir.

Hayatın, ölüme dönerken sergilediği ihtişam bunun adı. Her şey böyle ölür. Ölüm bir ihtişamlı hâlmiş demek ki… O demde neler oluyor, ne cilveler, ne nazlar, ne alışverişler oluyor ki, bu eşsiz ve muhteşem tabiat kızarıp bozarıyor böyle. Fakat bunun böyle olduğunu bize sonbahar söylüyor.

En koyu kırmızı, en parlak sarı, en donuk yeşil bu mevsimde arz-ı endam ediyor yaprakların üzerinde. Bir ağacın sonbahara dönerken bize böyle bir renk cümbüşü sunması mümkün de bir insanın ölümünde acaba hangi ihtişamlar gizlidir? Bunu düşünmeye değer doğrusu.

Bu gelip geçici güzelliğin içinde yaşamın ve ölümün beraberliği gözükür. Sonbahar bu yüzden hayat ve ölümün birlikte var olması demektir. Onun ihtişamının sebebi bu. Ölmeyi göze aldığı için türlü renklerle giyindiriyor doğayı sonbahar. Bunda gözü pek birinin tavrını görebilirsiniz. Her şeyi insana bir ibret aynası diye değerlendirirsek sonbaharın derin bir bilgelikle dolu olduğunu kabul edebiliriz. Hayatın, böyle bir çeşitliliğe rağmen bir ve beraber oluşu bu renk cümbüşüyle anlatılır bize.

Her canlılığın sonunda böyle bir bitişin yaşanacağı daha nasıl güzel anlatılırdı bilemiyorum. Bu ölüme teslimiyetin ifadesi. Yok oluşun şarkısı. Ölürken başka bir hayata dogmanın manifestosu. Hayatın cümbüşü… Ölümün güzel yüzü… Sonbahar…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
16 Aralık 2021 21:29
14 Ağustos 2022 23:01
30 Kasım 2021 23:17
14 Şubat 2022 21:32
12 Eylül 2021 01:18
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.