Dolar 32,4686
Euro 34,7867
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C

İhsaniye Masalları ”Horozun Maceraları”

İhsaniye Masalları ”Horozun Maceraları” Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir horoz varmış. Bu horoz küllükte eşinirken ayağına bir diken gitmiş. Yakınlarda fırıncı varmış. Fırıncıya gitmiş demiş ki; “Fırıncı, fırıncı! Ayağımdaki dikeni çıkarır mısın?” Fırıncı o dikeni çıkarmış. “Sen bu dikeni tut. Ben akak geçen pırpır uçen gelen.” demiş. Horoz çıkmış gitmiş. Fırıncının ekmekleri olmamış. Fırıncı horozun dikenini ateşe atmış, yakmış. Horoz fırıncıya gelmiş. “Hani benim dikenim?” demiş. Fırıncı “Ekmeklerin odunu yanmamış, fırına attım.” demiş. Horoz, “Ben de senin kalbur gibi ekmeğini alıp kaçarım.” demiş. Ekmeği alıp kaçmış. Yolda giderken bir çobana rastlamış. Horoz “Çoban, çoban!” demiş. “Benim ekmeğimi tut. Ben akak geçen pırpır uçen gelen.” demiş. Horoz gitmiş. Çobanın karnı acıkmış, ekmeği yemiş. Horoz çıkagelmiş. “Çoban çoban, benim ekmeğim nerede?” demiş. Çoban “Benim karnım acıktı, senin ekmeğini yedim.” demiş. Horoz “Ben de senin koyununu alıp kaçarım.” demiş. Almış kaçmış ve giderken bir düğüncüye rastlamış. Düğüncüye “Sen şu koyunu tut, ben akak geçen pırpır uçen gelen.” demiş. Horoz gitmiş. Düğüncü koyunu düğün için kesmiş. Aradan biraz zaman geçmiş, horoz gelmiş. Gelir gelmez “Koyunum nerede?” demiş. Düğüncü “Düğünde ihtiyacım vardı. Koyunu kestim yemeklere kattım.” demiş. Horoz “Sen benim koyunumu aldın, ben de senin gelinini alıp kaçarım.” demiş. Gelini almış kaçmış. Hocanın önüne varmışlar. Horozla gelin evlenmiş. Bu masal da burada bitmiş.

Kurumsal Web Tasarım

(Bu masal 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda Afyonkarahisar-İhsaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ahmet Reis Çal tarafından İhsaniye-Akören’de derlenmiştir. Kaynak kişinin isminin yazılmaması hususunda bir talebi olmuştur.)

Yasin Şen
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
7 Kasım 2023 19:55
10 Ağustos 2021 22:10
18 Eylül 2021 22:39
15 Kasım 2021 00:42
6 Aralık 2021 04:04
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.