Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 13°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C

24 Kasım Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun

24 Kasım Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun

Kurumsal Web Tasarım

Kıymetli okurlarım.

Bilindiği üzere bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Ben de bir eğitimci olarak bu gün için bir şeyler söylemek istedim müsaadenizle.

Aslında 24 Kasım Öğretmenler Gününün ne zamandan beri ve hangi olaydan sonra kutlanmaya başlandığını bilmiyoruz aslında. Ne acı değil mi? Hadi gelin önce 24 Kasımın ne zaman ve hangi olaya istinaden kutlanmaya başlandığına bakalım.

Evet kıymetli okurlar. Normalde 5 Kasım 1994 tarihinden itibaren UNESCO Dünya Öğretmenler Günü olarak ilan etti. Ama bilindiği üzere bizim ülkemizde bu tarih farklı. Çok güzel bir tarihte kutluyoruz biz günümüzü. Çok anlamlı bir günde.

Yıl 1 Kasım 1928. TBMM tarafından yeni Türk harfleri kabul edildi. Yeni Türk harflerini öğretilmesi için ise Millet Mektepleri kuruldu ve ülkenin dört bir yanında hizmete başladı. 24 Kasım 1928 tarihinde ise Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Millet Mekteplerinin Başöğretmen görevini kabul etmiştir. Evet kıymetli okurlar. 24 Kasım tarihi ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal’in Başöğretmen olarak ilan edildiği gündür. Ne kadar anlamlı bana göre. Peki ülkemizde ne zaman kutlanmaya başlandı? İşte onun cevabı da 24 Kasım 1981. Yani Gazi Ata’nın doğumunun 100. yılı. İşte böyle kutlu bir günde biz de Mustafa Kemal’den aldığımız feyz ile nesiller yetiştirmeye çalışmaktayız.

Mustafa Kemal öğretmenlere kıymet veren dünya liderleri arasında belki de ilk sırada yer alıyor diyebiliriz. Gazi Ata’nın bizler ile ilgili çok fazla onurlandırıcı ve bizlere ışık tutan sözleri var. Ama benim en sevdiğim sözü bilinenin dışında olan bir sözü. ‘’ Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır.’’ Aslında derin anlamlar içeren bir sözdür.

Peki kıymetli okurlar. Şimdi ben size bir soru sormak istiyorum. Günümüzde öğretmenler toplumda gerektiği itibarı görebiliyorlar mı? Bence hayır. Herkesin dilinde aslında öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğu. Hala köy okullarında öğretmen kardeşlerimiz görev yaptığı okulların boya-badanasını kendi yapıyor. Pkk terör örgütüne şehitler verdik biz. Çocuklar cahil kalmasın okusun öğrensin diye. Yeri geldi anlayışsız velilerin yumruklarına maruz kaldık. Edilen hakaretlerin haddi hesabı yok. Ama idealist bir öğretmeni hiçbir zaman bu sorunlar yıldıramaz biliyor musunuz? Bizler görevimizi aşk ile yapıyoruz. O yüzden bu mesleği hakkıyla yapan tüm meslektaşlarımın ellerinden öpüyorum. Bence biz öğretmenlerin kıymeti pandemi sürecinde birazda olsa anlaşıldı diye düşünüyorum.

Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bu uğurda şehit verdiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm meslektaşlarımın öğretmenlerimin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Kalın sağlıcakla…

Tarih Öğretmeni Ahmet Özer
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

  1. Elifnaz dedi ki:

    Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Darısı başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk izinde öğretmen olmak isteyen tüm öğretmen adaylarına olsun inşallah. Güzel bilgilendirmeleriniz içinde ayrıca teşekkürler Sayın Ahmet Hocam.