Dolar 32,5111
Euro 34,9332
Altın 2.434,20
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 15°C

Tarih Öğretmeni Ahmet Özer’in 10 Kasım Mesajı

Nasıl Ağustos ayı Türk’ün zafer ayı ise Kasım ayı da bir o kadar matem ve hüzün ayı olarak adlandırılır. Bundan 85 yıl önce Türk’ün yol başçısı Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal etti. Peki Mustafa Kemal Atatürk 57 yıllık ömründe geriye ne bıraktı? 100. Yılını kutladığımız koca bir devlet, kula kul olmaktan çıkmış bağımsız yaşamayı karakterine işlemiş büyük bir millet.

Kurumsal Web Tasarım

Her 10 Kasım sabahı saat 09.05’te Ata’mızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuyoruz. Sosyal medya hesaplarından Atatürk’ün en güzel fotoğraflarını paylaşmak için yarışıyoruz. İçimizdeki Atatürk sevgisini bu şekilde göstermeye çalışıyoruz. Sizce Atatürk’ü anmak böyle bir şey mi? Bizler Atatürk’ü sadece bir gün mü anmalıyız? Ben Atatürk’ü hayatımızın tüm evresinde anmanın ve en önemlisi anlamanın daha kıymetli olduğunu düşünüyorum.

Mesela dünyanın hangi milletinin lideri “Eğer bir gün, benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin.” demiştir. Peki Ata’mızın bu sözü üzerine biz bilimde neler yaptık? 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde 1 Nobel ödülü alabildik sadece.  ‘Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacak.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bizler ne kadar anlalyabildik?  Ne kadar anlatabildik? Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emrettiği üzere çalışmaz, üretemez ve muasır medeniyetler seviyesine çıkamazsak hangi yüzle anacağız Ata’mızı? Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler ülkesi olamaz diyen bir kurtarıcıyı hala tarikatlar peşinden koşarken hangi yüzle anacağız? “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” diyen yol başçımızı ülkede bu kadar kadına yönelik şiddet varken nasıl anacağız? İşte bu saydığım ve sayamadığım daha nice sebeplerden ötürü biz önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamamız gerekiyor.

Sayılan bu kadar olumsuzluklara rağmen yine de içimizdeki Atatürk aşkı hiç bitmeyecek. Bitiremeyecekler de.

“Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyen ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Ruhun şad olsun Ata’m. Seni anlatan diller susmayacak.

Yazarın diğer yazılarını okumak için tıklayınız.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR