Dolar 32,4968
Euro 34,7913
Altın 2.436,90
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 14°C

Yedigöller’i Anlamak

Yedigöller bende derin izler bırakan yerlerin başında geliyor bu hayatta. Burada yaşayıp kalmanın bir imkânı var mı, diye zaman zaman düşünmüşümdür. Çünkü göllerin etrafını çevreleyen ormanlar, dereler, kuş sesleri ve doğanın bu muhteşem âhengi gönlü cezbediyor. Burayı bir yeryüzü cenneti olarak görmeyen kaç insan vardır ki!

Kurumsal Web Tasarım

Yedigöller ismindeki mistik havanın hakkını veren esrarlı bir yer. Yedi deniz, yedi iklim, yedi gök, yedi nefis mertebesi gibi… Yedinin o kadim bağları bu doğa harikası yere nasıl da derin bir hava veriyor. Yedigöller ismini bulan her kimse onu gönülden tebrik etmek gerekir. Burada göllerin adedinden hareketle bu ismin verildiğini düşünmekten ziyade bunun, muhteşem bir tefekkür derinliğini ve duygu yoğunluğunu bize hissettiren bir mekân duygusundan ileri geldiğini düşünmek istiyorum ve Yedigöller’in isminden dolayı ayrıca bir nimete erişmesinden ötürü de sevinç duyuyorum.

Yedigöller sadece bir mekândan ibaret değil. Burası mekandan yayılan nice duygu, düşünce, ilham demek benim için.

Yedigöller en basit hâliyle bu hayatı okumak anlamına gelir. Çünkü orada buluştuğunuz şey, hayatın derinliği ve güzelliğidir. İnsan güzellik duygusuna ne kadar ihtiyacı olduğunu Yedigöller’de daha derinden anlıyor. Bu aynı zamanda Yedigöller’i anlamak, sevmek ve onu duymak demek.

Anladığımız ve sevdiğimiz insanlarla arada derin bir bağ kurulur. Bu aynıyla Yedigöller için de böyledir. Onu anladığımız ve sevdiğimiz için Yedigöller havasına suyuna gizlenen o derin manayı bize hissettirmede pek cömert davranır.

ETİKETLER: , , ,
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
28 Eylül 2021 01:04
25 Eylül 2021 00:54
7 Ekim 2021 02:24
12 Mart 2023 19:44