Dolar 32,5710
Euro 35,0102
Altın 2.428,15
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 22°C

YEDİGÖLLER’DE GÖNLE ve GÖLE YANSIYANLAR

Yedigöller’de göller, yeryüzünde kımıldayan bir gökyüzü gibidir. Gök burada yere inmiş, tedirgin hâlleriyle kendine bir ifade arayan kelimelerin o muğlak hallerine dönmüş gibidir.

Kurumsal Web Tasarım

Gök bulutlardan yağmuru döktüğü gibi kendi kararsız hâlini yansıtan o kelimeleri de gönlüme boca ediyor Yedigöller’de.

Sular göklerin ve ağaçların buluştuğu düz bir satıh hâlinde uzanıyor burada. Bu daimî kımıldanış hiç durmadan değişen, hâlden hâle bürünen duygular gibi geliyor bana. Yalnız burada bir şey var. Yedigöller’de sanki gökyüzüne yapraklar serpiştirilmiş gibidir. Fakat bu gök elbette suların üzerinde tıpkı bir yakomoz gibi kımıl kımıl ve daima hareket hâlinde olan bir görüntüdür.

Bazen bir rüzgâr, bazen de bir yaprak gölün içine sığmış bu gökyüzünü harekete geçirmekte, onu kararsız bir şekilde dalgalandırmaktadır. Fakat şu da var ki gönül, göllerin etrafında gezerken bir dolu ilham, mısra ve cümle devşirmektedir. Sonbahar, Yedigöller’de mevsimler boyunca biriken ilhamı devşirme ve bir hasat zamanıdır.

Göllerinin üzerinde göğün kımıldadığı Yedigöller’den hiçbir şair eli ve gönlü boş dönemez. Dereler hâlinde göllere akan şey sadece su değil aynı zamanda bir dolu ilhamdır. Bu ilham gönülleri ve gölleri beslemekte, onları tabiattan doğan bu saf ve tertemiz ezgiyle doldurmaktadır.

Suların üzerinde kımıldayan görüntüler ve derelerin sesi engin bir huzur hâlinde hem gönlüme hem de göllere doluyor Yedigöller’de bugün.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
2 Eylül 2021 14:53
5 Eylül 2021 18:17
24 Eylül 2021 01:45
8 Aralık 2021 03:30
25 Eylül 2021 18:14
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.