Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Ulusu’yun Daveti

Bugün köylerin ve ormanların içinden geçerek Bolu’ya gideyim, diyordum. Lâkin içimde her nedense Ulusu’yu görme ihtiyacı hissediyordum. Nitekim bir yerde durup baharla beraber uyanan toprağı ve açan çiğdemleri biraz kokladıktan ve manzarayı seyrettikten sonra Kartalkaya yoluna geçtim. Her zamanki durduğum yere arabayı çektikten sonra suyun kenarındaki düzlükte kendime oturmak için müsait bir yer aradım. Yanımda getirdiğim çayı ve kahvaltılık birkaç şeyi yanıma koyup akarsuyu dinlemeye başladıktan sonra neden onun beni böyle kendine davet ettiğini de anlamaya başladım.

Kurumsal Web Tasarım

Hava serin olmasına rağmen baharda coşmaya hazırlanan tabiat ve Aladağ’da eriyen kar sularıyla beslenen Ulusu, beni çok derinden etkilemiş ve kavramıştı. Adeta oturduğum yerde onun bana ilham ettiği duyguları dinlemek için pürdikkattim. Manzarayı bir nefes gibi ciğerlerime çekiyordum. Bir tabiat köşesinin ilhamla dolu olduğu o güzel vakitlere tesadüf etmiştim. Suyun sesi zihnimde çağlıyor ve gönlümü dolduruyordu

Ulusu, su yeşilinin en koyu hâliyle bazen mırıl mırıl, bazen şırıl şırıl akıyordu. Taşlık yerlerde hafif çağlak oluşturuyordu. Doğrusu böylesine gönül doyuran ve bu kadar güzel ve musikili akan bir akarsuyla karşılaşağımı ummuyordum. Onu bugün önceki hâllerinden ayıran ne vardı ki? Sanırım uzun zamandır onunla böyle hemhâl ve başbaşa olmamıştım.

Suyun söyleyen ve durmaksızın bir şeyler ifade eden lisanı beni kendine hayran bırakmıştı. Ulusu sadece akmıyor, gönlüme doluyurdu benim. Nitekim az sonra ondan aldığım ilhamı mısralar hâlinde dizmeye başlamıştım satırlara. Etraftaki kuşlar da durmaksızın bir musiki faslı içindeydi. Yağmur yavaştan serpiştirmeye başlarken de o güzel fasılları devam ediyordu. Su sesi, kuş sesleri ve hafif serin bir hava… Gönül dolusu muhabbetle beni tesiri altına alan bu muhteşem tabiat kendinde biriken ilhamı emanet edeceği dost bir gönül arar gibi beni kendine davet etmişti. İyi ki bu daveti duymuş ve ona uymuştum. Ulusu, bugün bende derin bir sevincin doğmasına vesile olduğunu sezmiş gibi daha bir neşeli akmaya başlamıştı sanki.

ETİKETLER: , , , , ,
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
14 Aralık 2021 23:15
8 Ekim 2021 04:42
13 Eylül 2021 01:37
13 Ekim 2021 01:16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.