Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
BİST 9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Staj Ve Uygulama Dersleri̇ Koordi̇natörlüğünden İki̇ Panel

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME ALANININ DÜNYADAKİ ÖNDE GELEN KONFERANSLARINDAN BİRİ OLAN 5’İNCİ ULUSLARARASI AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRENME KONFERANSI (5TH INTERNATİONAL OPEN & DİSTANCE LEARNİNG CONFERENCE-IODL 2022) 28-30 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından düzenlenen açık ve uzaktan öğrenme alanının dünyadaki önde gelen konferanslarından biri olan 5’inci Uluslararası Açık ve Uzaktan Öğrenme Konferansı (5th International Open & Distance Learning Conference-IODL 2022) 28-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin kuruluşunun 40’ıncı Yılı etkinlikleri çerçevesinde Staj ve Uygulama Koordinatörlüğü de etkinlikte yerini aldı. Prof. Dr. Nilgün Çağlarırmak Uslu moderatörlüğünde gerçekleşen panelin ilk bölümünde “Açıköğretim Sisteminde Staj Süreçlerinin Kurumsal Etkileşim ve Öğrenci Deneyimleri Açısından Değerlendirilmesi: Sahadan Örnekler” isimli panelde yer alan Eskişehir Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Öztürk, sanayi ve istihdam açısından stajyer öğrenci gençlerin istihdam edilebilirliği ile ilgili olarak sektör üniversite işbirliğinin önemine değinerek bu konuda karşılıklı işbirliği geliştirilebileceğini belirtti.

81 ilde staj imkanı sunuluyor

İkinci panelde ise “Açıköğretim Sistemi Uygulama Dersleri Sürecinin Sahada Öğrenciye Katkısı, Yeni Yönelimler ve Üniversite ile Kurumlar Arasındaki Etkileşimi Açısından Değerlendirilmesi” konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığından Mustafa Tosunoğlu ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Bölüm Başkanı Prof.Dr. Abidin Kılıç panelist olarak yer aldı. Uygulama sürecinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile gerçekleştirilen iş birliklerine değinen Mustafa Tosunoğlu Sosyal Hizmetler Lisans Programının uygulama sürecinde bakanlık olarak sahadaki uygulama süreçleri konusunda bilgi vererek “Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak 81 ilimizde Hizmet Lisans programı çerçevesinde staj ve uygulama imkanı sunuyoruz” dedi. Koordinasyon sürecini Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı olarak takip ettiklerini, gelen talepleri değerlendirip onay aldıktan sonra her öğrenci için bir danışman eşliğinde staj ve uygulamalarını tamamlamalarını sağladıkları, kurum kültürü ve mesleklerinin değerlerini arttırmak amacıyla danışmanları eşliğinde bu süreci yürüttüklerini ifade etti.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abidin Kılıç ise 10 haftada 862 öğrenciyle 3 farklı deneye katılarak uygulama sürecini tamamladıklarını, Atölye Çalışması 1, Atölye Çalışması 2 ve Devre Analizi Laboratuvarlarında öğrencilerin 8’er deney yaptıkları ve ülkemizin her bir köşesinden gelen öğrencilerin süreci başarıyla tamamladıklarını aktardı. Prof. Dr. Abidin Kılıç son olarak, uygulama sonunda öğrencilerin burada yapılan çalışmadan mutlu olduklarını ve birçok şey öğrendiklerini ifade ettiklerine değindi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.