Dolar 32,5170
Euro 34,7952
Altın 2.427,66
BİST 9.710,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 23°C

Ne Çok Şey Söyleniyor!

Ne Çok Şey Söyleniyor!

Kurumsal Web Tasarım

Ne çok şey anlatılıyor, ne çok şey söyleniyor! İnsan dikkatini neye vereceğini şaşırıyor. İnternet, sonsuz bir içerikle karşımıza çıkıyor. Bu dünya giderek büyüyor. Büyüyen bir uzay boşluğu gibi… Kitaplar çoğalıyor. Yazılar, gazeteler, dergiler bir görünüp bir kayboluyor. Birileri doğarken birileri ölüyor. Okumamız gerekenler yığılıyor.

Varlık bir şeyler anlatmak istiyor, ama ne? TV’yi açınca daima söylemek ihtiyacı içinde kıvranan insanlar görüyorum. Ne çok şey anlatmak istiyorlar! Kelimeler tükenmiyor. Cümleler, meçhul bir boşluğa doğru akıp gidiyor.

Ben ne yapmalıyım bu hâlde? Sanırım susmalıyım. Dilim durunca kalemim durmuyor. Durmaksızın bir şeyler yazmayı istiyor. Yazmalı mı kalem, durmalı mı? Bunu şimdilik tam bilemiyorum. Fakat dilimin durması gerektiğine eminim.

Durmaksızın konuşan fakat hiçbir şey anlatamayan insanları kendime bir ayna gibi görüyorum. İnsan konuştukça anlamından uzaklaşan bir varlık. Anlam sözle örtülüyor. Sürekli konuşmak bir yerden sonra ağır bir meşgale olmaya başlıyor. İnsan yoruluyor. Sessizlikle huzur ve anlam biriktiren bir insan, istemediği konuşmaları yapmak zorunda kalınca dağılıyor. Gücü, tâkâti azalıyor. Derinliğini kaybediyor insan.

Bununla beraber konuşma hakkı olduğu hâlde hiçbir şey söylemeyen bir insan ne kadar güçlü oluyor? Anlam bakışlarında ve hâlinde hep ona ait olmak üzere beliriyor. Konuşan kişi anlamı da feda ediyor.

Burada bir dostla veya sevgiliyle gönülden gelen bir arzuyla konuşmanın bir farkı olduğunu ifade etmek isterim. Bir dostla konuşurken söyleyen yüreğinizdir. Bir sevgiliye hitap ederken kelimeler gönülden yükselir. Sevgi boyasına boyanır. Bu bahsimizden epey ayrı bir konu. Benim kastettiğim günlük hayatta kendimizi paralarcasına yaptığımız konuşmalardır.

Bazen yazının da böyle bir boyutu vardır. Böyle durumlarda yazmamak sanırım en iyisi. Yazmaya veya konuşmaya mecbur değiliz. Kendini haklı çıkarmaya çalışan bütün konuşmaların ve yazıların daha başta yorulduğunu söyleyebilirim.

Buna rağmen ne çok şey söyleniyor, ne kadar çok şey anlatılıyor! Bunun da farkındayım. Bir şey kendini böyle gizliyor? Fakat o nedir?

Yasin Şen
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
7 Eylül 2021 06:31
16 Temmuz 2021 00:05
10 Ağustos 2021 22:10
11 Mart 2023 23:05
23 Kasım 2022 22:23
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.