Dolar 32,5636
Euro 34,6979
Altın 2.418,71
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 28°C
Az Bulutlu
Afyon
28°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 26°C

Memleketimin İnsanı

Memleketimin insanı haşin ve sert. Çabuk kızar, çabuk öfkelenir. Acelesi olmayagörsün… Telaştan ne yapacağını bilemez. Bu öfke, bu acele ona çoğu zaman zarar verir. Üzülen yine o olur. Ama elinde degildir ki… Bu acele ona verilmiş bir kere. Fakat çalışkandır memleketimin insanı. Elinin emeği ile geçinir. Gayretlidir ama şu telaş yok mu, onu perişan eder. Bakmayın öyle ağzına ne gelirse söylediğine filan… İçinde bir şey olduğundan değil… Bizim ateş bizi yakar misâli o da kendi öfkesinde kavrulur gider. Allah affetsin, şu öfke, bu kızgınlık, bu âni parlamalar neler neler etmiştir de bizlere yazıya hesaba gelmez bunlar. Biraz kontrol, biraz nefis muhasebesi pekâlâ yurdumun insanını bu öfke hâlinden ve onun zararlarından biraz olsun koruyabilirdi. Dışarıdan gören de bu telaşlı insanın başkasıyla bir alıp veremediği var zanneder. Hayır öyle değil. Bu insan içinden yükselen bir coşkunun esiridir. İçine dolan bu telaş hâli onu oradan oraya sürükler durur. Durup bir dinlense ve hâline baksa bunun kendine neler ettiğinin farkına varır elbette.

Kurumsal Web Tasarım

Bu insanın telaşına çalışkanlığı penceresinden bakmak gerekir. Bu acele duygusu iş gördüğü vakit hızla çalışan bu insana güç ve kuvvet olur. Dağlık yerlerde, eğimli arazilerde, tarlalarda çalışırken elbette bu acele ve telaşın sakinleştiğini de görürüz. Sosyal hayatta muhabbeti perişan eden telaşıyla bu insan dağlarda ve bahçelerde bir kahraman gibidir. Bunca toprağı, dağı taşı vatan eden onun tükenmek bilmeyen enerjisi ve azmidir. Bu yüzden benim memleketimin insanı sadece çalışırken tanınır.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
16 Temmuz 2021 20:49
12 Ekim 2021 21:51
19 Eylül 2021 20:46
10 Ekim 2021 20:06
19 Mart 2023 23:12
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.