Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Hasbihal

Hasbihal

Kurumsal Web Tasarım

Akşam oldu ve beni acayip bir efkâr bastı. Elimde bir kitap var. Bir menâkıb… Bilhassa mânevî bir lezzet bulayım diye okuyorum. Menâkıpları çok seviyorum. Fakat bu kitapta her sayfada birkaç tane okuma hatası var. Hem de fahiş hatalar. Terkipler yanlış, aruzla yazılmış şiirlerin vezinleri hatalı… Efkârım bu yüzden. Şu memleketin dertlerine üzülmekten kendi meselelerime sıra gelmiyor. Girdim internete. Menâkıbı yayına hazırlayan kişinin unvanına baktım. Doç. Dr. Bilmem ne… İyiymiş… Daha ne bekliyordun!

Pencereden Dörtdivan ovası boyunca uzayan tarlalara baktım. Yalnızlığımı duydum. Bir başıma yapmaya çalıştığım çalışmaları, derlemeleri, hiç ölmeyecekmiş gibi dertsiz yaşayan insanları, bulunduğu şehrin değerlerini umursamayan üniversiteyi, Geredeli Hacı Halil Efendi’den yaptığım çalışmada Geredeli Aziz diye söz ettiğim için bana akademik ahlaktan söz eden hocayı, çalışıyormuş gibi gözüküp hep tersine işleyen çarpık eğitim düzenini, boş beleş verilen unvanları, dostlar alışverişte görsün diye yapılan çalışmaları, paldır küldür şovlarla bu milleti şebek gibi gören o sakat zihniyeti vs.

İnsanlar yerine taşlardan, ağaçlardan, ormanlardan, akarsulardan medet umduğum zamanları hatırladım. Sabah doğup akşam ölenleri… Varlığa, ülkeye hizmet etmeyenlerin aşksızlığını, memleketin derdiyle dertlenmeyenleri…

Dörtdivan sessiz… Nasıl bu kadar sessiz olabiliyor? Derdimiz var… Yığın yığın… Nasıl çözeceğiz? Ne yapmalı?

Yeniden menâkıba dönüyorum. Okuyorum… Hataları görmeden. Keyfime bakıyorum. Herkesin yaptığı gibi… Ulusu’yun yanından geçerken orayı çöplüğe çevirenlere hakaret etmemeye çalıştığım gibi… Her şey güzel, her şey yerli yerince. Ne demeli! Şu Doç.’in de profesörlüğünü şimdiden tebrik etmeli.

Yasin Şen
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
8 Aralık 2021 09:14
25 Ekim 2021 04:40
6 Ocak 2022 20:31
21 Aralık 2021 01:09
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.