Dolar 32,4568
Euro 34,8038
Altın 2.478,54
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Gaziantep Obezite Kampı’nda 320’yi aşkın kişi fazla kilolarından kurtuldu

Gaziantep Obezite Kampı’nda 320’yi aşkın kişi fazla kilolarından kurtuldu
2

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) obezite kampı, kilo vermek için mücadele eden obezite hastalarına umut oluyor. Yaklaşık 2 yıldır hizmet veren bu kampta bugüne kadar 320’yi aşkın danışan, fazla kilolarından kurtularak sağlığına kavuştu, bu yolla yaşam kalitesini artırdı.

Kurumsal Web Tasarım

GAZİANTEP (İGFA)- Günümüz dünyasının en sık karşılaşılan obezite sorunu için GBB Sağlık Hizmetleri ve Engelliler ile Gençlik Hizmetleri ve Spor daire başkanlıkları iş birliğinde Kasım 2020’den bu yana hizmet veren obezite kampı, kilo vermekte güçlük çeken vatandaşlara umut kapısı oluyor. Bu kapsamda 2 yıl içerisinde 320’den fazla kişi, amaçladığı kilo kaybına ulaşarak daha sağlıklı bir bedene kavuştu.

Burç ormanındaki eşsiz kampta alanında uzman doktor ve diyetisyen ekip tarafından özgün tedavi yöntemiyle hastaların gün içerisinde ateş, nabız, tansiyon ve kan şekerleri düzenli olarak takip edilerek beslenme programları hazırlanıyor. Bunun yanında diyetisyenler, psikologlar, hemşireler ve spor eğitmenlerince katılımcılara eğitimler veriliyor. Ayrıca danışanlar kampta verilen günlük programların dışına çıkmadan yeterli su tüketerek beslenme programına uygun egzersizler gerçekleştiriyor.

Eğitimler çerçevesinde üyeler, sağlıklı beslenmeyi öğrenerek; porsiyon kontrolünü, yemekleri doğru pişirme tekniklerini, öğün düzenini ve sağlıklı besinleri yaşamlarına dahil ediyor. Günlük yapılan tansiyon ve açlık kan şekeri ölçümlerinin sonucunda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin artması ile katılımcıların ölçümlerinde gözle görülür düzelmeler oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.