Dolar 32,2424
Euro 34,8158
Altın 2.422,72
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 16°C
Açık
Afyon
16°C
Açık
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 23°C
Cum 24°C

Gastronomide “Beslencenin Sosyolojisi” ele alındı

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN VE ÖĞRENCİLERİN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİĞİ “BESLENCENİN SOSYOLOJİSİ” ADLI SÖYLEŞİDE KONUŞAN DR. ÖĞRETİM ÜYESİ ERHAN AKARÇAY, “YEMEK VE KÜLTÜR ARASINDAKİ İLİŞKİ SANILANDAN ÇOK DAHA GÜÇLÜ” İFADELERİNİ KULLANDI.

Gastronomide “Beslencenin Sosyolojisi” ele alındı
2

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği “Beslencenin Sosyolojisi” adlı söyleşide konuşan Dr. Öğretim Üyesi Erhan Akarçay, “Yemek ve kültür arasındaki ilişki sanılandan çok daha güçlü” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Web Tasarım

Anadolu Üniversitesi Gastronomi Kulübü tarafından düzenlenen “Beslencenin Sosyolojisi” söyleşisi, Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Akarçay’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

“Yemek ve kültür arasındaki ilişki sanılandan çok daha güçlü”

“Sosyoloji Penceresinden Gastronomiye Bir Bakış” konulu sunumunda yemek ve kültürün önemine değinen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Akarçay şunları söyledi:

“Kültür, insan olarak yaptığımız her şeyi kapsıyor ve yemek yemek belki de farkında olmadan günlük hayat içerisinde yaptığımız en önemli uğraşlardan bir tanesini oluşturuyor. Yemek ve kültür arasındaki ilişki sanılandan çok daha güçlü. Aslında yemek pişirmenin kendisi de bir dil. Yemek ve kültür açısından bakıldığında kullanılan kaplar, teknoloji ve yemek pişirme yöntemlerinin hepsini kültüre dair tercüme edilmesi gereken bir dil gibi düşünebiliriz. Geçmişten günümüze kadar değişen ve gelişen mutfak gereçlerinin hepsi, bize kültürel bir dönüşümü anlatıyor. Günümüz dünyasının en önemli olgularından biri de küreselleşme olgusu. Hiç tahmin etmediğimiz ya da beş yıl öncesine kadar yemediğimiz pek çok yiyeceği sofralarımızda bulabiliyoruz. Bazen tükettiğimiz meyve veya sebze bu coğrafyanın, bu iklimin doğal meyvesi olmuyor. Bu beslenme yoluyla farkında olmadan küreselleşmenin bir boyutuyla da bağlantı kurmuş oluyorsunuz.”

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, Gastronomi Kulübü tarafından Dr. Öğretim Üyesi Erhan Akarçay’a teşekkür belgesi takdimi ve çiçek sunulması ile sona erdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.