Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Az Bulutlu
Afyon
12°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Aşık Yoksul Derviş DPÜ’ye konuk oldu

AŞIK YOKSUL DERVİŞ DPÜ’YE KONUK OLDU

Aşık Yoksul Derviş DPÜ’ye konuk oldu
2

Mutasavvıf ve Halk Ozanı Aşık Yoksul Derviş, 12. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu çerçevesinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Kurumsal Web Tasarım

FEF Germiyanoğlu Konferans Salonu’nda 12. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu çerçevesinde düzenlenen ve akademisyenlerden Doç. Dr. Erdal Aday’ın yönetiminde gerçekleşen “Aşıklık geleneği” konulu söyleşiye Aşık Yoksul Derviş olarak da bilinen Şemsettin Kubat’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Basılı 15 eseri bulunan Şemsettin Kubat, eserlerinde ehli beyt sevgisini, tasavvufi unsurları, okumanın önemi ve aşk kahramanlık, vatan millet sevgisi konularını işleyen ve ayrıca hafız ve imamlık da yapan Aşık Yoksul Derviş amcası olan Aşık Şemsettin Kubat’ın “hoşlama” adı verilen ’Hoş geldiniz’ eseriyle dinleyicileri selamladı, ardından kendi hayat hikayesini anlatarak saz eşliğinde aşıklık geleneğinin örneklerini sergiledi.

Doç. Dr. Erdal Aday’ın ve öğrencilerin sorularını büyük bir içtenlikle cevaplayan Aşık Yoksul Derviş, aşıklık geleneği hakkında bilinmeyenleri katılımcılarla paylaştı. Söyleşide ayrıca Aşık Yoksul Derviş’in oğlu Talip Kubat da babasının eserlerinden bestelenen parçaları katılımcılara sundu.

Söyleşinin sonunda ise Doç. Dr. Aday, Aşık Yoksul Derviş’e Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin sembolik anahtarını sundu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.