Dolar 32,4339
Euro 34,7833
Altın 2.432,55
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 14°C

Bir Şey Bildiğimi Sanmayın!

Bir şey bildiğimi sanmayın. Bir şey bildiğim yok. Sadece anlamaya çalışıyorum. Hepsi bu… Çok yazmak çok bilmek anlamına gelmez. Fakat anlamaya bir vesile olabilir. Onu çok samimî bulduğum için yazmaya yöneliyorum. Kelimelerle âşinâlığım var.

Kurumsal Web Tasarım

O kadar derine inemiyorum lâkin yazmaktan geri duramıyorum. İçimdeki dünya kelimelerin rengine boyanarak görünür ve bilinir oluyor. Buna rağmen hiçbir şey söylemeden ve bir satır yazı yazmadan kendimde zamansız ve mekansız bir seyrin içinde olmayı dilerdim. Dış dünyanın yetişemediğim zenginliklerini ve güzelliklerini gönlümde duyup o hissi yutmak, açmamak benim tercihim olabilirdi. Fakat içime yöneldikçe o kuvvet beni yazıya sevk ediyor. Yazmamak tercihini sanırım kabul etmiyor. Yazdırıyor ve yaz diyor. Bir de bunu yani yazmayı çocukluğumda talep etmiştim. Sanırım o zamanların safiyetiyle o talep kabul görmüş.

Bildiğimden yazmıyorum. Bir şey bildiğim yok. Sadece anlamaya çalışıyorum. Kelimeler olmadan hayat ne kadar büyük bir anlam kazanıyor. Fakat o derinlerdeki şeyin talebi ille de bunların yazıya aksetmesiyse eğer elimizden ne gelir!

Konuşmaktan kaçıyorum artık. Az konuştuğum günleri anlamlı yaşanmış farz ediyorum. Bir gün bunu yazmak için de düşünür müyüm ki? Daha az yazdığım günleri anlamın daha derin yaşandığı bir zaman gibi görmek… Biraz mümkün gibi geliyor. Fakat bir durum var: Bu eylem (kelimeyi anlamın dışa dönük bir hamlesi olarak kulanıyorum) kendi ontolojimizle kurduğumuz temasın ve orada derinleşmenin bir neticesi şeklinde yüz gösteriyorsa yazmak bir sonsuzlukta yüzmekten farksızdır. Burada yorulmaktan veya sıkılmaktan söz edemeyiz. Sadece anlamın görünür olmaya niyet etmesi yazmak için yeterli ve güçlü bir sebep olurdu. Bedenimizi bir mecaz olarak düşünürsek (ki bence öyle) anlam bu kabuktan sıyrılmayı istemede, diyebilirim. Dolayısıyla yazmayı diğer bütün kültürel kodlarla beraber insanın kendi özüyle anlamlı bir ilişkisi olarak görüyorum ve şunu tekrar söylemek istiyorum: Bir şey bildiğim için yazmıyorum. Yazmak, kendimle ve evrenle anlamlı bir ilişki kurmak demek benim için.

Yasin Şen
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
19 Ağustos 2021 16:17
16 Temmuz 2021 00:05
21 Aralık 2021 01:03
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.