Dolar 32,3105
Euro 35,0957
Altın 2.279,29
BİST 8.961,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

SUYUN ÜZERİNDE YÜRÜMEK

Suyun üzerinde yürümek bu hayat…Silik izler haricinde dişe dokunur pek bir şey bırakamıyoruz geriye. Var gibi yaşayıp sonra hiç var olmamış gibi çekip gidiyoruz. Suyun üzerindeki halkalar gibi belirsiz ve en az onlar gibi gelip geçici bir ömür fragmanı bu yaşadığımız. Bu açıdan bakılacak olunursa bunun pek de keyif veren bir seyir olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü her an yok oluyoruz.

Kurumsal Web Tasarım

Suyun üzerindeki bir köpük kadar kısa desek şu ömre, bu fasla çok mu uzun demiş oluruz? Çünkü öyle yaşıyoruz. Var olduğuna veya olmadığına tam bir hüküm vermek için aklî muhakemenin yetersiz olduğu bir mevzuda aslında kalbimizle bir karar vermeye çalışıyoruz. Evet, bu hayat var ve yaşamak gerçek, dediğimiz yerde her şeyi alt üst eden bir yokluk, bu fikri tarumar etmede pek de gecikmiyor.

Dolayısıyla suyun üzerindeki halkalar gibi belirsiz yaşıyoruz hayatı. Var olduğumuz yerden ve her şeyden hızla uzaklaşıyoruz. Tıpkı suyun üzerinde yürür gibi yaşıyoruz bu hayatı. Biraz sakince ve içe dönük yaşadıkça belirgin oluyor varlığın ve yaşamanın hikmeti.

Dışarıda her şey hızla yok olurken içimizde bir duygu ve düşünce denizi kabarıyor. Her oluş, her varlık ve her tecrübeyle dalgalanan, kıyısı ve hududu olmayan bir deniz bu. Onu dışımızdan içimize yöneldikçe tanımaya başlıyoruz.

Bu kadar silik yaşanan bir gerçeklikten aslında hep var olan ve var edici bir yokluğa yöneliyoruz. Orada biriken şeyler var ve bu sonsuz deryada biz bir âlem kuruyoruz kendimize. Suyun üzerindeki halkalar gibi silik yaşadığımız bir hayattan çıkıp sonsuz bir deryaya dâhil oluyoruz.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
22 Eylül 2021 22:14
4 Aralık 2021 07:01
1 Aralık 2021 23:21
25 Kasım 2022 23:32
19 Aralık 2021 16:12
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.