Dolar 32,4443
Euro 34,7476
Altın 2.435,09
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Osmaneli̇ Tari̇hi̇ Ki̇tap Hali̇ne Geti̇ri̇li̇yor

MÜNÜR ŞAHİN BAŞKAN

Osmaneli̇ Tari̇hi̇ Ki̇tap Hali̇ne Geti̇ri̇li̇yor
2

Osmaneli Belediyesi, ilçenin tarihini çocuklar ile gençlere tanıtacak ve onların her birini gönüllü rehber yapacak projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor.

Kurumsal Web Tasarım

Bilecik’in Osmaneli (Lefke) ilçesinin tarihini tüm detayları ile ortaya çıkarmak için üniversite hocaları ile yapılan çalışmalar ile çok değerli gerçekler ortaya çıktı. Osmaneli Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan çalışma ile kitap haline getirerek yayınladı. Osmaneli Belediyesi gelecek için çocuklara ve gençlere ilçe tarihi hakkında yapılan çalışmaları aktarmak için sürekli gayret içerisinde. İl, ilçe milli eğitim müdürlükleri ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte ilçenin tarihini, kültürel varlıklarını ve eserleri hakkında bilgi aktarmak için proje hayata geçirilecek.

“İlçemiz tüm medeniyetlerden günümüze gelen birçok tarihi esere sahiptir”

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, yaptığı açıklamada, “Geleceğimiz için çocuklarımıza ve gençlerimize her alanda destek olarak onların vatanına, bayrağına, örf ve adetlerine, dinine, ailelerine bağlı bireyler olmasını temin etmeye çalışıyoruz. Tarih boyunca 18 medeniyete ev sahipliği yapmış ve en önemlisi de 1075 yılından günümüze, kesintisiz Türk kenti olma özelliğini sürdürmüş Osmaneli çok değerli bir kenttir. İlçemiz tüm medeniyetlerden günümüze gelen birçok tarihi esere sahiptir. Tarihimizi ve sahip olduğumuz tüm eserlerimizi gençlerimize ve çocuklarımıza aktararak onların her birini gönüllü rehber haline getirmeye çalışıyoruz. Uygulamaya koyacağımız proje ile derece alan evlatlarımızı özendirmek amacıyla çok kıymetli parasal ve değerli ödüllerle onların ilgisini artıracağız” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.