Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C

Gölcük: Henüz Yazılmamış Bir Şiir

Gölcük: Henüz Yazılmamış Bir Şiir
2

Kendi şiirini yazdırmak isteyen yerler olur. Orada bulunmak bir ilhamı hissetmek demektir. Aslında o şiir zaten orada vardır fakat onun hissedilmesi için sizin orada bulunmanız gerekmiştir. Gölcük böyle bir yerdir. O, ormanların arasına gizlenmiş saf bir şiirdir. Gölün yüzüne yansıyan görüntüler biraz da bu şiirin ifadeye bürünme hamlesi olarak görülmelidir. Ayrıca insanların dâimâ fotoğraf çekmeleri de aslında burada duyulan güzelliğin tespit edilmek istenmesinden başka bir şey değildir. Fakat bu güzelliğin en zirve hâli bence onun her dâim gönülde duyulan şiiridir. Bu şiir ilham hâlinde kalmış fakat çok zaman yazıya dönüşememiştir. Nedenini bilmiyorum. Fakat bir şairin çıkıp bu doğa ihtişamını duyup hissetmesi gerekir öncelikle.

Kurumsal Web Tasarım

Gölcük’ün yazılmamış bir şiir olduğunu söylemem abes karşılanmasın. Çünkü her güzellik bir ifadeye bürünmek ister. Gölcük de öyle. Yeryüzünde şiire dönüşmeyi hak eden yerlerin başında onun da geldiğini söylemem mübalağa olmaz. Fakat güzelliği duyduğumuz ve gördüğümüz kadar onu yazıya, şiire, esere dönüştürmeyi tercih etmiyoruz biz. Nice güzelliklerden doğan duygu derinliği hayatın dağdağası içinde kaybolup gitmiştir. Gölcük’ü ziyaret edenlerden en azından bir kısmının hislerini yazmasını beklerdim. Fakat bu konuda birkaçı hariç tutulacak olursa pek bir yazının, şiirin ve eserin olmadığını eserle belirtmek isterim. Bu yüzden Gölcük’ü yazılmamış bir şiir olarak kabul ediyorum.

Bir şey güzelse ve millet onu öyle kabul ediyorsa o şey edebiyatın, estetiğin, yazının, şiirin, resmin de konusu olmalıdır. Güzellikten anladığımız bol bol fotoğraf çekmekse bu, biz ondan hiçbir şey anlamadık demektir. Çünkü fotoğrafla beraber yaşadığımız ânın bize sunduğu güzellikleri dâimâ kaçırma riski vardır. Halbuki bir yazı, bir şiir, bir resim zengin duyguları ve düşünceleri tespit edebilirdi.

Sözün özü Gölcük’ün yazılmamış bir şiir olduğunu yeniden söylemek isterim. Bir gün onun ihtişamını tespit edecek bir şairin bu güzel mekâna uğramasını ve bu cennetten köşenin onun muhayyilesinde en güzel mısralara dönüşmesini dilerim.

ETİKETLER: , , , ,