Dolar 32,4513
Euro 34,7535
Altın 2.443,48
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Numanoluk sakinleri ’adak arefeliği’ geleneğini devam ettiriyor

ESKİŞEHİR’İN SEYİTGAZİ İLÇESİNE BAĞLI NUMANOLUK MAHALLE SAKİNLERİ HER BAYRAM ARİFESİNDE, ‘ADAK AREFELİĞİ’ OLARAK ADLANDIRDIKLARI GELENEKLERİNE SAHİP ÇIKIYOR.

Numanoluk sakinleri ’adak arefeliği’ geleneğini devam ettiriyor
2

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Numanoluk Mahallesi sakinleri, bayramlarda ’adak arefeliği’ geleneğini sürdürüyor.

Kurumsal Web Tasarım

Seyitgazi ilçesine bağlı Numanoluk Mahallesi’ndeki Ada Kışlaları Mahalle Konağı Meydanı’nda Muhtar Nazif Ayık tarafından organize edilen etkinlikle ’adak arefeliği’ geleneği yaşatıldı. Mahalleli bayram öncesi evlerinden getirdikleri erzakları meydanda açtıkları masanın üzerine koyuyor. Masanın üzerindeki fındık, fıstık, şeker ve benzeri ürünler, daha sonra mahalleliye eşit olarak dağıtılıyor.

Adak arefeliğinin sonraki nesillere bırakmak istedikleri bir gelenek olduğunu belirten Muhtar Nazif Ayık, “Her bayram arifesinde yaşlı genç demeden evlerimizden getirdiğimiz fındık, fıstık, şeker gibi ürünleri meydandaki masanın üzerine dağıtarak karıştırıyoruz. Sonrasında eşit bir şekilde paylaşıp güzel bir sohbet eşliğinde dağılıyoruz. Çocuklarımıza bırakacağımız bir adetimiz” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de ikamet eden Numanoluklu Semra Karaca ise, “Çocuklarımız görsün diye erkenden köyümüze geldik, yaşlılarımız bizden daha hevesli. Gelenek göreneğimize sahip çıkmak bizlere düşüyor. Bugün bizim için ayrı bir mutluluk” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.