Dolar 32,3235
Euro 35,0702
Altın 2.307,96
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Kütahya’da yabancı uyruklu öğrencilere yönelik ’bez bebek yapımı’ kursu

KÜTAHYA’DAKİ BEBEK YAPIM KURSU İLGİ GÖRÜYOR.

Kütahya’da yabancı uyruklu öğrencilere yönelik ’bez bebek yapımı’ kursu
2

Kütahya’da sanatçı Şaziye İlgün’ün, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencilerine yönelik düzenlediği ’bez bebek yapımı kursu’ ilgi görüyor.

Kurumsal Web Tasarım

Kütür ve Turizm Bakanlığı bez bebek sanatçısı Şaziye İlgün, kursa bayan öğrencilerin yanı sıra erkek öğrencilerin de katıldığını ifade etti. Geleneksel kıyafetlerle süslenen bebeklerin büyük rağbet gördüğünü belirten İlgün, “Burada Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) işbirliği ile misafir öğrencilere bebek yapımı kursu veriyorum. Erkek ve bayan öğrencilere geleneksel sanatımızı öğretiyorum. Başta Endonezyalı, Somalili, Afganistanlı ve Senegalli kursiyer öğrencilerimizin geleneksel sanatımıza düşkünlüğü bizleri sevindiriyor. Kursiyerlerimizin el becerileri çok iyi. Kendilerine bir kez gösterip tarif etmem yeterli oluyor. Kursiyerlere burada maskot şeklinde bebekler yaptırıyorum. Kursta bayan erkek ayrımı yapmıyorum. Bez bebek yapımı kursuna özellikle erkek öğrenciler daha çok ilgi gösteriyor. Bebeklerin üzerine el emeği göz nuru olan başta bindallı ve tefe başı gibi yöresel kadın kıyafetlerinin minyatürünü işliyoruz. Kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler ülkelerine döndüklerinde inşallah birer kültür elçimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Bebek yapım kursunun gruplar halinde devam edeceğini belirten İlgün, kursta yapılan eserlerin sanatseverlerin de beğenisine sunulacağını kaydetti.

’Bez bebek yapım kursu’na katılan TÖMER öğrencileri, kendilerine sanatını öğreten Şaziye İlgün’e teşekkür ederek, kursu başarıyla tamamlamayı hedeflediklerini anlattılar.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.