Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Kocaeli İzmit’te halk oyunları eğitmenleri iftarda buluştu

Kocaeli İzmit’te halk oyunları eğitmenleri iftarda buluştu
2

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ilimizdeki halk oyunu eğitmenlerini iftarda ağırladı. Başkan Hürriyet aynı zamanda halk oyunu eğitmenleriyle tüm Kocaeli’ni temsil edebilecek büyük bir halk oyunu ekibi kurma fikriyle ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ilimizdeki halk oyunu eğitmenleriyle Gülümse Kafe’de gerçekleştirilen iftar programında bir araya geldi. İftar sonrası konuşan Başkan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Ben de bu alan içerisinden gelen birisi olarak daha fazla ne yapabilirizi düşünüyorum. Kentin kültürüne, sanatına katkı sunabiliriz bunlarla ilgili çalışıyoruz. Belediyemizin imkanları ve yetkileri doğrultusunda sadece İzmit’te değil tüm Kocaeli genelinde beraberce bir proje üretebilir miyiz? Bunu sizlerle fikir alış verişi yapacağız. Bu konuda bana fikirlerinizi, önerilerinizi iletirseniz çok teşekkür ediyorum.

“TÜM KOCAELİ’YE HİTAP EDECEK BİR YAPI”

Bu kentin kültür sanat alanında zengin bir ekibi olsun istiyorum. Bu zengin ekip içerisinde sadece İzmit değil Kocaeli’de bu işe gönül veren bütün hocalarımız büyük bir projeye imza atabilir miyiz? Profesyonel, büyük bir ekip tüm Kocaeli’nin kimliğine hitap edecek bir yapı kurabilir miyiz? Bunu yeri geliyor ülkeler başarıyor, yeri geliyor kentler başarıyor. Bizim Sahne İzmit adını verdiğimiz ekip bu çalışmaları İzmit ölçeğinde bir noktaya getirdi ama bunun ötesinde Kocaeli’de bu konuda görev yapan bütün hocalarımın bu sürecin içerisinde aktif bir şekilde yer almasını arzu ettim. 

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIM”

Bu kentin kimliği olabilecek güzel bir ekip çalışması yapılmasını arzu ediyorum. Bu ekibin bu kentin kültür sanat alanında yüz akı olabilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu fikrin gelişmesini çok arzu ediyorum. Uluslararası arenada bu tarz ekipler var. Bunu hepimiz biliyoruz. Gençlere, çocuklara her yaştaki bireylere ulaşmanın bir aracı olarak görüyorum Halk Oyunlarını. İzmit Belediyesi olarak kaynaklarım el verdiğince her türlü desteği vermeye hazırım.” Hürriyet konuşmasının ardından usta halk oyunu eğitmeni İbrahim Altın’a plaket takdiminde bulundu.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.