Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Hisarcık’ta, ’’Yeteneğim Mesleğim, Mesleğim Geleceğim’’ isimli proje

HİSARCIK’TA, ”YETENEĞİM MESLEĞİM, MESLEĞİM GELECEĞİM” İSİMLİ PROJE

Hisarcık’ta, ’’Yeteneğim Mesleğim, Mesleğim Geleceğim’’ isimli proje
2

Hisarcık 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinde ’’Yeteneğim Mesleğim, Mesleğim Geleceğim’’ isimli projesinin bölümlerinden olan “Meslekte Bir Gün” kapsamında öğrenciler bazı kurumlara sanki orada çalışıyormuş gibi giderek çalışma ortamlarını gördüler.

Kurumsal Web Tasarım

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü İsmail Aydın, ’’Yeteneğim Mesleğim, Mesleğim Geleceğim’’ isimli projemizin en önemli bölümü olan meslekte bir gün kapsamında öğrencilerimiz Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Hastanesi, Eti Bor Maden İşletme Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliği olmak üzere 8 kuruma sanki orada çalışıyor da işe gidermiş gibi gittiler ve çalışma ortamlarını gördüler. Çalışanlar ile sohbet ederek akıllarına takılan soruları sorup gelecekleri hakkında şimdiden ön bilgiye sahip oldular. Okulumuzdan iki öğrenci Kaymakam olmak istediği için İlçe Kaymakamımız Didem DİNÇ Özay’ın misafiri oldular. Mesleki rehberlik çalışmalarımızda proje yazarak planlı programlı çalışmalar yapan okulumuz Rehber Öğretmeni Demet Bozkurt’a, öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmalarında fedakarca bu çalışmalara katkı sunan kurum amirlerine, iş yeri sahiplerine, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlhan Cebeci’ ye ve İlçe Kaymakamımız Didem Dinç Özay’ a teşekkür ediyoruz” dedi.

’’Yeteneğim Mesleğim, Mesleğim Geleceğim Projesi’’

Okulun Rehber Öğretmeni Demet Bozkurt tarafından yürütülen ’’Yeteneğim Mesleğim, Mesleğim Geleceğim’’ projesi ile öğrenciler gelecekte yapmayı düşündükleri meslekler ile ilgili bizzat bu mesleklerde çalışan kişilerle konuşarak hayata hazırlanıyorlar. Proje üç aşamadan oluşuyor. İlk aşamada, öğrencilere “Mesleki Eğilim Belirleme Testi” uygulanarak hangi meslek gruplarına daha yatkın oldukları belirlendi. İkinci aşamada farklı meslek gruplarından kişiler okula gelerek meslek tanıtımları yaptı. Yıl boyunca bu çalışmalar devam edecek. 11. sınıf öğrencileri de bu kapsamda projeye dahil ediliyor. Üçüncü aşamada ise öğrenciler seçmeyi düşündükleri meslekte o meslekte çalışanların yanında bir gün geçirip gözlem yaptılar.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.