Dolar 32,5511
Euro 34,9030
Altın 2.437,98
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 27°C
Az Bulutlu
Afyon
27°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Geleneksel seramik yapımı sanatsever öğrencileri çamur ile buluşturdu

“SERAMİK ÖĞRENCİ FESTİVALİ ETKİNLİĞİ” HAKKINDA KONUŞAN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ ENES YAKİ, “SANATSAL AKTİVİTELERİN SAYISININ ARTMASI VE İLGİ GÖRMESİ, BİZ SANAT EĞİTİMİ GÖREN ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRİYOR” DEDİ.

Geleneksel seramik yapımı sanatsever öğrencileri çamur ile buluşturdu
2

“Seramik Öğrenci Festivali Etkinliği” hakkında konuşan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Enes Yaki, “Sanatsal aktivitelerin sayısının artması ve ilgi görmesi, biz sanat eğitimi gören öğrencileri sevindiriyor” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Pazartesi gününden itibaren Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önündeki “Seramik Öğrenci Festivali Etkinliği” devam ediyor. Üniversite öğrencilerin geleneksel seramik yapımına karşı ilgisi, düzenlenen yarışmalarla birlikte daha da ilgi çekiyor. Kampüs içerisindeki farklı bölümlerde öğrenim gören üniversitelileri bir araya getiren festivale zaman zaman canlı müzikler de eklenince; adeta küçük bir bahar şenliği havası veriyor. Resim Bölümü’nden sonra eğitimine, iki boyutlu formdan üç boyutlu estetik çalışmalar yapabilmek için Heykel Bölümü ile devam eden Enes Yaki, “Pandemiden dolayı iki yıldır ertelenen seramik etkinliğine karşı farklı branşlardaki öğrencilerin ilgi göstermesi, biz sanat eğitimi alan öğrencileri de çok memnun ediyor” dedi.

“Sabırla vermek istediğimiz şekillerde çömlekler üretiyoruz”

“Seramik torna tezgahına oturmadan önce belli kıvamda hazırlanan çamurlar, tecrübeli seramik bölümü öğrenciler tarafından önümüze getiriliyor” diyen Yaki; “Çamuru, ibriğin içerisindeki su ile beraber öküz başı dediğimiz teknikle yoğuruyoruz. İstediğimiz kıvama getirdikten sonrasında ise elektrikle dönen tezgâhın merkezine yerleştiriyoruz ve sabırla vermek istediğimiz şekillerde çömlekler üretiyoruz. Amatör biri, ortalama 15 ile 20 dakika içerisinde bir çömlek imal edebiliyorken, profesyonel seramikçiler içinse durum en fazla 2 dakika sürüyor. Bu süreler, çalışmakla ve tecrübeyle ilgilidir. Günümüzde çamurları belli kalıplara dökerek endüstriyelce seri bir şekilde üretme imkânı var. Fakat şu an biz burada, geleneksel olarak çalışıyoruz ve daha öncesinde seramik sanatı ile hiç uğraşmamış bireyleri, çamurla vakit geçirmeye davet ediyoruz. Ben bir Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci olarak, bunun gibi sanatsal aktivitelerin sayısının artmasını talep ediyorum” şeklinde konuşarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.