Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Gazeteci Tuna İşleyen, öğrencilere mesleğini anlattı

GAZETECİ MUHABİR TUNA İŞLEYEN KARİYER GÜNLERİ KONUĞUYDU

Gazeteci Tuna İşleyen, öğrencilere mesleğini anlattı
2

Gazeteci Tuna İşleyen, Tavşanlı Hanımçeşme İlkokulu tarafından düzenlenen Kariyer Günü’ne konuşmacı olarak katıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Mesleğin önemine dikkat çeken İşleyen, öğrencilere özellikle kitap, dergi, gazete okumaları yönünde çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Mesleğin zorlukları konusundaki bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktaran İşleyen, gazeteciliğin fedakârlık gerektiren bir meslek olduğuna vurgu yaptı.

İşleyen, “Gazetecilikte kesinlikle özel hayat anlamında, yani çocuklarımla vakit geçireceğim, hobilerim var, hafta sonunu ailemle geçireceğim diye plan yapamazsınız. Çünkü gazetecilikte zaman mefhumu diye bir şey yok. Gecenin 03.00’de bir haber geldiğinde, örneğin bir kaza olmuş. Gitmeme durumumuz olamaz. Bir şekilde oraya gidecek ve o haberi yapacaksınız” diye konuştu.

Tuna İşleyen, öğrencilere ajans muhabirliği hakkında bilgiler verdi. Haber ajansının televizyon, gazete, radyo, dergi ve haber siteleri gibi kitle iletişim araçlarına haber servis eden medya kuruluşları olduğunu ifade eden İşleyen, haber ajanslarının her gün yüzlerce abonesine haber servis ettiğini söyledi. (Tİ-EFE-)

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.