Dolar 32,4932
Euro 34,9317
Altın 2.431,38
BİST 9.789,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Fragmanlar – 3

Fragmanlar – 3

Kurumsal Web Tasarım

Bir Ev Düşünün

Bir ev düşünün… Terk edilmiş gibi… Fakat zamanın derinlerine doğru genişleyen hatıraların kök saldığı bereketli topraklar gibi. Pencerelerinden içeriğe süzülünce bakışlarım, fındık işçilerinin ahtar muhtar oyunu oynadığını ve dedemin bir kova suyu birinin başından aşağı boca ettiğini görebiliyorum. Yine o odaların birinde yüzük oyunu oynandığını, elleri kıpkırmızı olanların yakarırcasına yavaş vur dediğini duyabiliyorum. Yıldızlarla kaplı gökyüzünün ve o evin önündeki armut ağacının altında oturduğumuzu, dağların karanlık zirvelerini ve sarı ışıklarıyla bize göz kırpan köyleri izlediğimizi düşünüyorum. Abazdağı diyorum, her ânı nasıl da bitimsiz bir hatıraya, dopdolu yaşanmış bir maziye dönüştürüyor! Bunları ona bir teşekkür, bu hatıraları nasip edene bir şükür olsun diye yazıyorum.

Tekke

Dağlar yaylalar tekke oldu bana, rüzgârın sesi,  ağaçların nefesi ise zikri şerif.

Bilmek Ya da Bilmemek

Zamanlar geçiyor… Her fasıl, asırlar gibi derin geliyor bana. Nice tecrübe ve birikim her gün yüreğime ve zihnime doluyor gibi oluyorum. Kendimi böyle hissettikçe cehaletimin ağırlığı, gafletimin derinliği önünde eziliyorum. Hayat bir şey bildiğini zannetmekten, hiçbir şey bilmediğini anlamaya doğru bir seyirmiş sanki. Yani varlık vehminden yokluğun hakikatine… Vehim ve zan ne büyük ağırlıklarmış, bunu anlıyorum giderek.

Yasin Şen – Afyon Haberleri
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
29 Kasım 2021 23:14
28 Kasım 2021 11:33
20 Kasım 2021 02:01
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.