Dolar 32,4225
Euro 34,7347
Altın 2.477,90
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Eskişehir ERBALDER’ den ‘Balkan Giysileri’ sergisi

ESKİŞEHİR ERBALDER’ DEN ‘BALKAN GİYSİLERİ’ SERGİSİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Eskişehir ERBALDER’ den ‘Balkan Giysileri’ sergisi
2

Eskişehir Rumeli Balkan Kültür Dayanışma Derneği (ERBALDER) tarafından Balkan giysilerinden oluşan bir sergi açtı.

Kurumsal Web Tasarım

Atilla Özer Karikatürlü Ev’de, ‘Balkan Kadının Gönlünden Damlayan Motifler’ ad ile açılan serginin açılışında konuşan Dernek Neziha Bilen, “Atalarımızın bizlere emanet ettiği el emeği göz nuru ile işlediğimiz el işleri sergisine katıldığınız için çok teşekkür ederim. ‘Balkan Kadının Gönlünden Damlayan Motifler’ adlı sergimiz yoğun ilgi gördü ve coşku ile sergimiz açıldı. Bugün burada yüzyıllar önce yaşamış ‘Balkan Kadının’ büyüleyici dünyasına bir yolculuk sunmaktayız. Sizlere unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını ve sandıklarımızda gözümüz gibi koruduğumuz aile yadigarı eserleri tanıtıyoruz. Sergimizdeki eserler, kadınlarımızın iç dünyasını yansıtan çok önemli belgelerdir. Balkan Kadınlarımızın ilmek ilmek dokuduğu kilimler, döşekler, bürüncük gömlekler, damla damla işlediği nakışlar, oyalar ve örtüler renkli motiflerle süslenmiştir. ‘Balkan Kadınının Gönlünden Damlayan Motifler’ teması ile yola çıktığımız bu sergide; sahip olduğumuz kültürel değerleri tanıtıyoruz. Bu değerlerden hareketle motiflerin sihirli dilini anlamaya çalışıyoruz’’ dedi.

Sergiye; Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı. Davetliler, sergiyi gezdiler ve beğendiler. Sergi, üç gün açık kalacaktır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.