Dolar 32,2822
Euro 34,7702
Altın 2.394,53
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Açık
Afyon
20°C
Açık
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 13°C

Ertuğrul Gazi türbesi ziyaretçileri erken kapanmaya tepkili

RAMAZAN AYINDA ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİNE SAAT 18:00’DAN SONRA ZİYARETE GELEN VATANDAŞLAR ŞOK OLDU

Ertuğrul Gazi türbesi ziyaretçileri erken kapanmaya tepkili
2

Bilecik’in Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi türbesinin saat 18.00’de kapanması ziyaretçilerin tepkisine sebep oluyor.

Kurumsal Web Tasarım

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babası Kayı Aşireti lideri Ertuğrul Gazi’nin Söğütte bulunan türbesine hafta içi yüzlerce hafta sonları ise binlerce kişinin ziyaret ediyor. Dün türbe adeta ziyaretçi akınına uğrarken, saat 18:00’dan sonra gelen vatandaşlar şok oldular. Çevre illerden gelen vatandaşlar bu saatten sonra kapının kapalı olduğunu görünce ziyaret ve dualarını türbe dışından yaptılar. Vatandaşlar yetkililere Ramazan ayında yaz saati uygulamasına geçilmesi gerektiği söyleyerek, “Bugün pazar, ziyaretçinin en çok olduğu gün. Bunun üzerine bir de Ramazan ayı. Bu saate türbe kapalı olur mu hiç? Yetkilerin Ramazan ayında türbeyi gece 24:00’a kadar açık tutmaları lazım” dediler.

Öte yandan türbenin her gün saat 18:00’da kapandığı, Alp kıyafetiyle nöbet tutan askerlerin ise 17:00’da gittiği öğrenildi. Ayrıca Ertuğrul Gazi türbesinin açılış kapanış saatinin Ramazan ayı sonrası yaz saatine geçilerek, 21:00’da kapanacağı öğrenildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.