Dolar 32,6237
Euro 34,7525
Altın 2.502,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Emrah Safa Gürkan; “İnsanlar aykırı bir fikir duymak istemiyorlar”

Emrah Safa Gürkan; “İnsanlar aykırı bir fikir duymak istemiyorlar”
2

Meriç Aral ve Efe Tunçer’in her hafta farklı konularla kendi gündemlerini oluşturdukları ve konuklarını sordukları sorularla köşeye sıkıştırarak ilham veren bol kahkahalı bir sohbete dahil ettikleri Zorlu PSM YouTube kanalında yayınlanan programları Teras Noir’ın bu haftaki konuğu Emrah Safa Gürkan oldu.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA)- Emrah Safa Gürkan, Efe Tunçer’in “Şov dünyasında ‘ofansif on numara’ olmak nasıl bir şey bize biraz bahsedebilir misiniz?” sorusuna “Ofansif on numara olmak hakikaten çok garip bir şey. Ben normal hayatımın ofansif halinin yüzde onunu dışarıya yansıtıyorum. Açıkçası Türkiye’de beni çok ofansif bulduklarını da düşünmüyorum. Bir gün hatta dayanamayıp ‘Bütün balonları ben mi patlatacağım hep.’dedim. İnsanlar belirli formatların içine sıkışıp kalıyor kendi formatlarını yaratamadıkları için. Dolayısıyla o balonları patlatmaya da çok fazla yönelemiyorlar. Aykırı bir fikir duymak istemiyorlar. Benim söylediğim şeylerden ziyade söylemediklerimden başıma bir şeyler geldi hep.” açıklamasında bulundu.

Emrah Safa Gürkan, Meriç Aral’ın “Neredeyse artık üniversite diplomasına sahip olmanın bir önemi kalmadı. Vasıfsızlığın önem kazandığı bu döneme girişin başlangıcı olarak nereyi referans alabiliriz?” sorusuna “Bu konu aslında 1980’lerdeki neo-liberalizm ve parasal kısımlara dayanır. Çünkü o dönem çok para geliyordu ve vasıfsız insanlar çok fazla iş yapabiliyordu. Vasıfsız insanların yarattığı dünyadaki göstergeler de çok belli olur. Mesela çok iyi giyinmek, çok kültürlü gibi görünmek para ile mümkündür artık. Dolayısıyla belli meslekler statülerini kaybetti. Bir general, bir diplomat, bir profesör ve bir iş adamı beraber oturduğunda aralarındaki gelir farkları bire üç veya bire dört oluyordu. Şimdi yüz katını kazanıyorlar, ona göre seçimler yapıyorlar ve bir bakıyorsun ışıltılı bir yaşamın içinde yer alıyorlar.” cevabını verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.