Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Birliktir: Belediyenin Modern Küçük Sanayi Sitesine destek olması gerekiyor

Birliktir: Belediyenin Modern Küçük Sanayi Sitesine destek olması gerekiyor
2

Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek’in sanayi alanındaki çalışmaları tamamlayacağını ancak Afyonkarahisar Belediyesi’nden desteğe ihtiyacının olduğunu belirten Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, “Hakan Dilek, orayı bitirecek ama belediyeden desteğe ihtiyacı var. Destek gelmiyor, yapmıyorlar. Başka bir yere yatırım yapacaklarına önce sanayinin tekerinin döndürülmesi lazım, ihtiyaç var” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyareti sırasında konuşan Başkan Mahmut Emin Birliktir, Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek’in sanayi alanındaki çalışmaları tamamlayacağını ancak Afyonkarahisar Belediyesi’nden desteğe ihtiyacının olduğunu belirtti. Birliktir, destek gelmediğini, yapmadıklarını belirterek, “Bizim esnafımız devlete saygılıdır. Bakın iktidar demiyorum, devletine saygılıdır. Esnafımız devletine bu güne kadar karşı gelmiş bir kesim değildir. Bu ahilik terbiyesi her ne kadar bozulmuş deseler de hala devam ettiren büyük bir kısım var. Dolayısıyla esnaf nankör de değildir, esnaf makama da hürmet eder. Siz geldiniz o kadar güzel şeyler söylediniz ki bunları yaptıktan sonra esnaf sizleri unutmaz, nankör davranmaz.

‘BAŞKA BİR YERE YATIRIM YAPACAKLARINA ÖNCE SANAYİNİN TEKERİNİN DÖNDÜRÜLMESİ LAZIM’

Birliktir yaptığı açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Burhanettin Çoban döneminde Modern Sanayi Sitesinin alt yapısını yaptırdık. Şuanda dükkan kiraları 2. Sanayi sitesinde çok yüksek. Hakan Dilek orayı bitirecek ama belediyeden desteğe ihtiyacı var, destek gelmiyor yapmıyorlar. Başka bir yere yatırım yapacaklarına önce sanayinin tekerinin döndürülmesi lazım. İhtiyaç var. Kiralar gelmiştir kulağınıza 1. ve 2. Sanayide muazzam kiralar var. Yeni yapılan Modern Sanayi Sitesinde 500 dükkan var. Bir an evvel destek verilsin ve esnaf hiç olmazsa rahatlasın. Biz söyleyince adımız kavgacı oluyor. Hakan’ı sevmeye bilirsin, siyasetçi sevmeyebilirsin ama sen Hakan’ın yaptığı sanayi sitesinde 500 dükkan olduğu için 500 kişiyi sevmiyorsun demektir. “

‘HAKAN BEY’İN YAPTIĞI YER ÖNEMLİ. BELEDİYE OLARAK ALT YAPI HİZMETİNİ TAMAMLA, DESTEĞİNİ VER’

CHP Belediye  Başkan Adayı Burcu Köksal’da bir kişiyi cezalandırırken aslında 500 kişiye ceza kesildiğini belirterek şunları söyledi: “1 kişiyi cezalandırayım derken 500 kişiyi ceza kesiliyor. Bizim organize sanayiye de ihtiyacımız var. Hakan Bey’in yaptığı yer önemli. Belediye olarak alt yapı hizmetini tamamla desteğini ver, esnaf oraya geçsin ve esnafı rahatlat.”