Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
BİST 9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Bilecik’te Zekat İl Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Bilecik’te Zekat İl Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi
2

Bilecik’te din görevlilerine yönelik düzenlenen Zekat İl Bilgilendirme Toplantısı’na Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş’ın konuşmacı olarak katıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı, İlyasça İmam Hatibi Ünal Şipal’in Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. Toplantıya İl Müftüsü Ali Erhun, ilçe müftüleri, din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada, ilk defa Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın kurulduğunu dile getiren Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, “Zekatımızı güvenerek gönül huzuruyla teslim edeceğimiz bir adres bulduk. Bu sene Türkiye genelinde zekat bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor. İlk defa ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruldu. Elhamdülillah zekatımızı güvenerek gönül huzuruyla teslim edeceğimiz bir adres bulduk. Zekat keyfi bir ibadet değil. Veren verir vermeyen vermez denilecek kadar alelade bir ibadet değil. Zekatı toplamak ve dağıtmak devletin işidir. Devlet zekatı güvenle alır ve ihtiyaç sahiplerine tereddütsüz teslim eder” dedi.

“Zekat toplama işine hayat verilecek”

Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş, Diyanet İşleri Başkanlığının mazlum coğrafyalardaki insanlara milletin desteğiyle umut olduğunu belirterek “Allah’ın emri olan namaz ve oruç kadar değerli ve farz ibadet olan zekatın, halkımız içerisinde bir ibadet şuuruyla farkındalık oluşturarak gerçekleştirilmesini, emanetin ehline teslim edilmesini siz sahada olan hocalarımızla birlikte sağlayacağız. Bütün gayretimiz çalışmalarıyla zekat toplama işine hayat verilecek inşallah. Yollar uzak olsa da, umutla bekleyen kardeşlerimize merhem olacağız” dedi.

Kardeşliğimiz zekatla bereketlensin sloganıyla yola çıkıyoruz diyen Aslantaş, “Amacımız Başkanlığımıza yasa ile tevdi edilen ibadet esasları ile ilgili işleri yürütme kanunuyla, halkımızın mali ibadetlerde Allah’ın bir emri olan zekat ibadetini yerine getirmesi hususunda rehberlik etmektir” dedi.

Toplantı, Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş tarafından Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığının kuruluş amacı ve görevleri, zekat toplama, dağıtmanın önemi ve zekat toplama usulleri üzerine yapılan sunumla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.