Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Bilecik’te Yılın Okurları Ödülleri sahiplerini buldu

BİLECİK’TE YILIN OKURLARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Bilecik’te Yılın Okurları Ödülleri sahiplerini buldu
2

Bilecik’te Kütüphane Haftası nedeniyle bir dizi programlar düzenlendi.

Kurumsal Web Tasarım

Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın katılımıyla Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından İl Halk Kütüphanesi’nde 58. Kütüphane Haftası kutlamalarının açılış programı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler; Sıra Dışı Okurlar Belgeseli sunumu, Yılın Okurları Ödül Töreni, enstrümantal müzik dinletisi, fotoğraf sergisi ve etkinlik atölyeleriyle devam etti.

“İnsanlık tarihi boyunca medeniyetler bilgiyi korumaya oldukça önem vermişlerdir”

Kütüphanelerin bilgiye ulaşma konusunda en doğru yol olduğunu vurgulayan Vali Kızılkaya; “İnsanlık tarihi boyunca medeniyetler bilgiyi korumaya oldukça önem vermişlerdir. Nerede yerleşik bir toplum görsek mutlaka bir kütüphane kurmuştu. Bu düşünceyle kütüphaneler kültürel ve bilimsel mirasın taşıyıcısı olmuştur. Teknolojinin gelişmesiyle kütüphaneler de dijitalleşerek ortamdan bağımsızlaşmıştır. Böylece kütüphaneler içerisinde milyonlarca dijital kaynağı barındıran bilim merkezleri olmuştur. Kütüphanelerimiz artık sadece kitap okunup ders çalışılan yerler olmaktan çıkmış birçok farklı etkinliğin ev sahipliğini yapan ve her türlü kişisel gelişime olanak tanıyan merkezler olmuştur. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan ve kıymetli eşi hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ’Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi bünyesinde ilimizdeki okulların kütüphanelerini zenginleştirmeye gayret ediyoruz. Hedefimiz, ilimizdeki okul kütüphanelerindeki kitap sayısını 250 bine çıkartmak” diyerek Kütüphane Haftasını kutladı.

Bu sene 58’incisi düzenlenen Kütüphane Haftasını ’Kütüphanede Hayat Var’ ana teması ile kutladıklarını belirten Kültür ve Turizm İl Müdür Serkan Bircan, “Kütüphaneler insanlar için bilgi ve medeniyet yuvasıdır. Karanlıktaki bir toplumu aydınlığa çıkaracak, cehaleti yok ederek ilmi getirecek; savaşa son vererek barış ortamı kuracak kutsal yerlerdir” dedi.

Düzenlenen programa Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Milletvekili Selim Yağcı, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Bilecik Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu ve kurum amirleri katıldı. Diğer yandan Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri; imza günleri, kütüphane açılışları, sanatsal faaliyetler ve eğitim konferanslarıyla hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.