Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Az Bulutlu
Afyon
12°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Anadolu Üni̇versi̇tesi̇ Açıköğreti̇m Si̇stemi̇ Dereceye Gi̇ren Öğrenci̇leri̇n De Terci̇hi̇ Oldu

TALHA ARSLAN ŞAHİN SÖZEL PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE 788’İNCİSİ OLARAK AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜNÜ TERCİH EDERKEN EŞİT AĞIRLIK PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE 3 BİN 638’İNCİSİ OLAN AYŞE AKYEL DE İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜNÜ TERCİH ETTİ.

Anadolu Üni̇versi̇tesi̇ Açıköğreti̇m Si̇stemi̇ Dereceye Gi̇ren Öğrenci̇leri̇n De Terci̇hi̇ Oldu
2

YKS’de yüksek başarı gösteren Talha Arslan Şahin sözel puan türünde Türkiye 788’incisi olarak Açıköğretim Fakültesi Tarih bölümünü tercih ederken, eşit ağırlık puan türünde Türkiye 3 bin 638’incisi olan Ayşe Akyel de İşletme Fakültesi İşletme bölümünü tercih etti.

Kurumsal Web Tasarım

Anadolu Üniversitesi örgün eğitimde olduğu kadar Açıköğretim Sistemiyle açık ve uzaktan öğrenimde de Türkiye’nin öncü eğitim kurumlarından biri olmaya devam ediyor. Tercih döneminde rekor kıran Açıköğretim Sistemi’nde tüm kontenjanlar doldu.

“AÖF sayesinde ideallerime ulaşmayı hedefliyorum”

Sözel puan türünde Türkiye 788’incisi olan ve Açıköğretim Fakültesi Tarih Bölümünü tercih eden Talha Arslan Şahin, “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesini başlıca seçme sebebim çocukluğumdan beri ilgi alanım olan tarih bilimine olan merakımı giderebilmek, tarih şuuru ve vatan bilinci gibi değerleri kazanmak ve çevreme aktarabilmek. Ayrıca tarihi anlayıp özümseyerek ve ders çıkararak devletime ve milletime hizmet etmek istiyorum. Örgün eğitim imkânım olmadığı için de Açıköğretim Fakültesi sayesinde ideallerime ulaşmayı hedefliyorum” şeklinde konuştu.

“Açıköğretim Sisteminin kariyerim için doğru olduğunu düşünüyorum”

Eşit ağırlık türünde Türkiye 3 bin 638’inci olan Kardelen Ayşe Akyel ise başarı ve tercihlerine ilişkin şunları söyledi:

“Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü okumanın kariyerim için daha doğru olacağını düşündüm ve ikinci üniversite tercihimi bu yönde yaptım.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.