Dolar 32,4396
Euro 34,7447
Altın 2.440,06
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Afyon Masalları ”Ayı ile Tilki”

Afyon Masalları… Ayı ile tilki arkadaş olmuş. Tilki bir gün ayıya demiş ki,

Kurumsal Web Tasarım

-Haydi arkadaş! Üzüm bağına gidip burnumuzdan gelene kadar üzüm yiyelim, demiş. Üzüm bağının sahibi de daha önce bağın etrafına duvar çekmiş. Tilki ve ayı, üzüm bağına varınca kapıdan giremeyince duvarın üzerinden atlayıp içeri girmişler. Biraz yemişler. Tilki burnunun deliklerine birer tane üzüm sokmuş. Varmış aynın yanına. “O kadar yedim ki, benim burnumdan geldi. Ben artık yiyemem. Sen istediğin kadar ye!” demiş. Ayı, kurnaz tilkinin kendine kurduğu oyunu anlamamış.

“Benim de burnumdan gelene kadar üzüm yiyeceğim.” demiş. Ayının en sonunda üzüm yemekten karnı şişmiş. Üzüm bağının sahibi gelmiş. Bahçe sahibini gören tilki duvarın üzerinden atlayıp kaçmış. Adam ayıyı yakalamış ve ağaca bağlamış. Sonra bir güzel dövmüş. Sonra kapıyı açmış ve onu serbest bırakmış. Tilkiyle ayı yine bir yerde karşılaşmışlar. Tilki ayıya sormuş,

-Arkadaş, nasılsın?

Ayı da tilkiye,

-Burnundan üzüm gelene kadar nasıl yedin? diye sormuş. Tilki bunun üzerine “Birer tane üzümü burun deliklerine soktum. Seni bahçe sahibi yakalasın ve dövsün diye plan yaptım.” demiş. Tilki böyle deyince ayı onu kuyruğundan yakalamış ve yere çarpmış. Böylece kurnaz tilki cezasını bulmuş. Bir daha da ayı ve tilki arkadaş olmamışlar. Bu masal da burada bitmiş.

(Bu masal 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda Afyonkarahisar-İhsaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Meltem Ertaş tarafından derlenmiştir.)

Yasin Şen
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
4 Ekim 2021 00:58
11 Ekim 2021 02:28
24 Eylül 2023 15:59
21 Kasım 2021 02:44
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.