Dolar 32,5849
Euro 34,8423
Altın 2.417,24
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 28°C
Az Bulutlu
Afyon
28°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 26°C

Afyon Hikayeleri: Ender ve Bahar

Afyon Hikayeleri: Ender ve Bahar

Kurumsal Web Tasarım

Çok uzun zamanlar önce bir kralın Bahar isminde çok güzel bir kızı varmış. Bu kızın güzelliği dillere destan olmuş. Bu güzel kızı görmek için her yerden gelenler oluyormuş. Kral bundan çok şikâyetçiymiş ve bir gün kızını odasından dışarıya çıkarmamaya karar vermiş. Ender ismindeki bir çoban da kızın güzelliğini merak edenler arasındaymış ama gittiğinde kızı görememiş. Üzüntüsünden bir ağacın dibine oturup kaval çalmaya başlamış. Kavalın sesini duyan Bahar çok etkilenmiş. Penceresini açmış ve Ender’i görür görmez âşık olmuş. Kızın güzelliğini görünce Ender’in dili tutulmuş, eli ayağı birbirine dolanmış. Bahar, Ender’i sevdiğini babasına söylemiş. Fakat babası buna çok kızmış ve “Hayır” demiş. Ender ve Bahar artık kaçmaya karar vermişler. Bir gece yarısı Bahar saraydan dışarı çıkmış ve Ender’le birlikte kaçmış. Kızının kaçtığını öğrenen kral çok sinirlenmiş ve askerleriyle Ender’i ve Bahar’ı bulmaya çalışmışlar. Uzun uğraşlar sonunda onları bulmuşlar ve oracıkta bu iki âşığı öldürmüşler.

Ender ve Bahar’ın mezarları bir odanın içinde yan yana durmaktadır. Girişi dar olan bu mezarın içi çok geniştir. Eskiden bu odanın içinde ders gören yaşlılar varmış. Fakat zamanla burası harap olmuş ve kapanmıştır. Rivayete göre Bahar’ın hazineleri onunla birlikte gömüldüğü için buraya altın aramaya gelenler çok olmuştur.

Yasin Şen
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
7 Kasım 2023 19:55
22 Ağustos 2021 23:04
2 Mart 2023 02:01
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.