Dolar 32,5194
Euro 34,7897
Altın 2.423,01
BİST 9.728,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C

7 evladı evine almadı torunu sahip çıktı

7 evladı evine almadı torunu sahip çıktı
2

7 evladı evine almadı torunu sahip çıktı… Afyon’da eşi, kızı ve damadının şikâyet etmesi üzerine hakkında birkaç defa uzaklaştırma kararı verildiği için aylar önce evinden atıldığını iddia eden yaşlı adam, torununun kendisine sahip çıktığını ifade etti. Köyündeki evinde kalabileceği bir göz oda istiyor.

Kurumsal Web Tasarım

İscehisar ilçesi Olukpınar köyü Öldümler mahallesinde yaşamını sürdüren 76 yaşında olan İsa Öz ile eşi Fatma Öz, kızı Selda Şen ve damadı Veli Şen arasında geçtiğimiz Mart ayında bir tartışma gerçekleşti. Aile fertleri İsa Öz’ü evden çıkarıp, kapıyı kilitlemelerinin ardından jandarma ekiplerine haber verdi. Jandarmaya 76 yaşındaki adamdan şikâyetçi olduklarını söyleyen aile bireyleri İsa Öz’ün kendilerini rahatsız ve tehdit ettiğini iddia ettiler. Aile üyeleri İsa Öz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından Haziran ayında İsa Öz’e 2 ay uzaklaştırma cezası verildi. Öz, bu süreçte giyecek ve yatacak yeri olmadığı için akrabalarında ve bazı köylerin köy odalarında kaldı. Aile fertlerinin ağustosta ikinci başvurusu ile Öz’e savcılık 1 ay daha evden uzaklaştırma cezası verdi. Bu süreçte tanıdıklarında kalmayı sürdüren Öz’ün uzaklaştırma kararı ailesinin talebiyle 2 ay daha uzatıldı. 3 Ocak’ta uzaklaştırma kararı sona erecek Öz’ün evine 100 metreden fazla yaklaşması bile yasaklandı. Sokakta kalan Öz’e, meydana gelen bu olaylardan sonradan haberi alan torunu Seda Öz (26) sahip çıktı. Seda Öz, dedesini Afyon’daki evinde ağırlamaya başladı.

Bizi kurtarın diye şikayetçi olmuşlar

Öz, kalça kırıklığı nedeniyle iki bastonla yürüyebiliyor. Köydeki evinin haberi olmadan kızı üzerine tapulandığını öne süren İsa Öz, şimdi köyündeki evinde kalabileceği bir göz oda istiyor. Öz, “Jandarmayı arayan eşim ve kızım, benim hakkımda ‘Bizi kurtarın’ diyerek şikâyetçi olmuşlar. Karakoldan gelen beni götürdüler, onların da benim de ifadelerimizi ayrı aydı aldılar. Bana uzaklaştırma cezası verildi. Önce bir sefer 15 gün uzaklaştırma verdi, ikinci sefer 1 ay verdi, üçüncü sefer 2 ay verdi. Böyle böyle uzaklaştırma verdiler bana evden. Neredeyse 7 aydır falan oldu. Sürekli kırda geziyorum, köy köy oda arıyorum yatmaya. Oda bulamayınca 2 günde otelde yattım. Evden çıkarttılar beni, koymadılar, jandarma sokmadı eve. Jandarma mümkün değil eve gitmeyeceksin dedi. Ben de gitmedim, gidemedim. Köyüme varamadım, böyle köy köy gezdim. İki kez ameliyat oldum ben. Ama bakmadılar bana, hastaneye götürmediler. Bana evde kaldığım sürelerde de ekmek vermediler. Ben kendim her zaman 10 tane ekmek alıyordum, aldığım zaman üç gün onlarda yiyor, ben de yiyorum. Bu iş başladı, ne evde durdurdular, ne evimde yatırdılar, sokmadılar evime. Evden bir şey alamadım, hiçbir çivi dahi vermediler” şeklinde konuştu.

Seda Öz: ”Bende kalmasına razıyım”

Dedesinin sadece bir göz oda istediğini söyleyen torunu Seda Öz ise, “Teyzem Selda Şen, ninem Fatma Öz ve eniştem Veli Şen dedemi sokağa atmışlar. 7 tane kızı, 7 tane damadı, 20 tane torunu sahip çıkmamış. En sonunda İscehisar ilçesinden bana dedemin resmi gönderildi, deden sokaklarda dedi. Daha sonra evime getirdim. Ben de kalmasına razıyım. Ceviz bahçesi, evi, çayırı, her neyi varsa artık tapuda gözüken her şeyi teyzem Selda Şen adına gözüküyor. Elinden almışlar, 3 sene önce de kredi çektirmişler, kredinin bittiğinin günün ertesi günü dedemi sokağa atmışlar. Dedem sadece köyünden, yurdundan, yuvasından ayrı kalmak istemiyor, sadece bir göz oda istiyor” ifadelerinde bulundu.

Afyon Haber – Son dakika
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.