Dolar 32,3168
Euro 35,0597
Altın 2.307,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Bodrum bu yaz yükünü alacak

Bodrum bu yaz yükünü alacak
2

Pandemide yıldızı parlayan Bodrum, bu yaz önlemlerin hafiflemesiyle daha da ilgi görecek. Şimdiden otel rezervasyonlarının ve kiralamaların yapıldığı ilçe yerli turistin yanı sıra yabancılar tarafından da çok seviliyor.

Kurumsal Web Tasarım

MUĞLA (İGFA) – Bu yıl başta Ruslar olmak üzere birçok yabancının Muğla’nın Bodrum ilçesinde konut alması da bekleniyor.

Önceki yıllara göre Bodrum’un bu yaz kalabalık olacağını belirten Besa Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, “Bodrum’un pandemide büyük ilgi görmüştü. Bu yıl önlemlerin hafiflemesiyle daha kalabalık bir sezon bekleniyor. Bizim de yürüttüğümüz projelere yazın yaklaşmasıyla ilgi arttı. Son dönemde özellikle Rusların talebinde yükseliş var” dedi.

Avrupa ve ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Rus yatırımcıların farklı ülkelere yöneldiğini belirten Besa Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci “Bu noktada Türkiye Ruslar için en doğru rotalardan biri. Zaten Türkiye’ye yabancı değiller. 2021’den Türkiye’ye gayrimenkul satışında en çok ilgi gösteren 3. ülke Rusya’ydı” dedi.  

DÜNYA MARKASI OLDU

Rusların Antalya ve İstanbul’a ilgi gösterdiğini aktaran Bezci, “Bu şehirlerin yanı sıra Ege’ye de yönelmeye başladılar. Özellikle zengin Rusların tercihi Bodrum oluyor. Bodrum bir dünya markası haline geldi. Dünyanın dört bir yanından yatırımcıları kendisine çekerken bu yatırımcılar içinde Rusların oranı da her geçen gün artıyor” diye konuştu.

Ayrıca Bodrum’da hayata geçirdikleri projelerine yoğun ilgi gösterildiğini kaydeden Bezci, şunları söyledi: “Rusya zaten en önemli müşteri grubumuz arasındaydı. Bu savaş sonrası Avrupa’nın çok sayıda önemli ülkesinden yaptırımlar doğal olarak Rusyalı iş adamlarını bize yöneltti. Şu an daha fazla temas halindeyiz. Geçen yıla göre birkaç kat arttı. Rusya’nın dışında Ukrayna, İngiltere, Almanya gibi ülkelerden çok büyük talep var. Nisan ile birlikte talep ciddi noktalara ulaştı” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.