Dolar 32,4477
Euro 34,7939
Altın 2.448,89
BİST 9.931,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 19°C

Bursa Milletvekili Ödünç: “Bursa’ya spor yatırımları sürecek”

Bursa Milletvekili Ödünç: “Bursa’ya spor yatırımları sürecek”
2

AK Parti Bursa Milletvekili İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Ödünç, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek, 2002’den sonra Bursa’da yapılan Gençlik ve Spor yatırımları hakkında bilgi verdi.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – AK Parti Bursa Milletvekili İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Ödünç, spor alt yapısına yapılan yatırımların meyvesini vermeye başladığını belirtti.

Konuyla ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Atilla Ödünç, “Bursa’mız spor alt yapısı her geçen gün büyük bir hızla büyümektedir. 2002 yılından beri gençlerimizin daha sağlıklı ve modern tesislerde spor yapmaları için AK Parti olarak sağlıklı ortamlarda, sağlık bireylerin yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

2002 yılında, 37 spor tesisimiz varken bugün bu sayının 94’e çıktığını belirten Ödünç, yurt kapasitesinin de 2002 yılında 4 bin 100 kişiyken bugün 12 bin 257 kişiye ulaştığını kaydetti.

2002 -2022 yılları arasında Bursa’nın Spor Salonları, Futbol Sahaları, Gençlik Merkezleri, Öğrenci Yurtları, Genç Ofisler ve tesislerin bakım onarımları ve yapımı kapsamında toplam 534 milyon 929 bin 231 lira yatırım yapıldığını aktaran Milletvekili Ödünç, “Bursa’mıza 400 Milyon TL’lik yeni yatırımlar için geçtiğimiz günlerde start verildi. Bu yatırımlarla Payitaht Bursa’mız sporun da merkezi olacak ve her branşta sporcu yetişerek ülkemizi uluslararası spor etkinliklerinde temsil edilecektir” dedi.

Bursa’da tüm ilçelere Gençlik Merkezi inşaası yönünde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından talimat verildiğini kaydeden Ödünç, “Bursa’mızda basketboldan futbola, yüzmeden güreşe, okçuluğa kadar herbranşta birbirinden yetenekli sporcular, bu tesislerde işi tesadüfe bırakmadan, titizlikle, hassasiyetle ve yoğun iş birliğiyle çalışacaklar. Böylece ülkemizin spor çıtası çok daha yukarılara çıkarılmış olacak. Tüm bu yatırımlar ülkemizi dünyada sporda hak ettiği yere getirecektir. Bu tesislerde yetişen, Bursa Büyükşehir Belediyespor alt yapısında spor faaliyetlerini sürdüren tekvandocumuz Hatice Kübra İlgün Olimpiyatlarda bronz madalya kazanarak bizleri gururlandırmıştır. Şampiyon sporcularımızın sayısı arttıkça ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu bir kez daha anlıyoruz. Bunun için spor yatırımlarımız Bursa’mızda büyük bir gayretle devam ediyor. Her ilçemize gençlik merkezi açılması için Gençlik ve Spor Bakanlığımız çalışmalarını hızlandırdı. Şu müjdeyi vereyim, Bursa’mızda gençlik merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.