Dolar 32,2536
Euro 34,9141
Altın 2.436,12
BİST 10.252,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 18°C
Az Bulutlu
Afyon
18°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Yüzde 50 Hi̇beli̇ Damızlık 44 Koç Çeki̇li̇şle Sahi̇pleri̇ni̇ Buldu

ESKİŞEHİR TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN ÇEKİLİŞLE SİVRİHİSAR İLÇESİNDEKİ KOÇ DEPOSUNDA, 18 YETİŞTİRİCİYE YÜZDE 50 HİBE İLE 44 ADET KOÇ TESLİM EDİLDİ.

Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan çekilişle Sivrihisar ilçesindeki 18 yetiştiriciye yüzde 50 hibe ile 44 adet koç teslim edildi.

Kurumsal Web Tasarım

Geçen yıl yayınlanan, damızlık küçükbaş hayvan yatırımı ve damızlık koç, teke alımına ilişkin uygulama esasları doğrultusunda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirlediği puanlama kriterlerine göre yapılan sıralama sonucunda çiftçiler destekleniyor. Puan sırasına ve sürü büyüklüğüne göre yetiştiricilere yüzde 50’si hibe olmak üzere Anadolu Merinosu, damızlık koçlar, ırk ıslahını sağlamak; et, süt ve ikiz doğum oranını artırmak üzere çiftçilere teslim ediliyor.

“Koyun ve keçi yetiştiriciliği oldukça zor bir iş”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın konuyla ilgili 2022 yılında yayımladığı uygulama rehberine göre Eskişehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin Sivrihisar ilçesindeki koç deposundan Eskişehir ile beraber Ankara ve Bolu illerindeki yetiştiricilere de damızlık koç dağıtımı yapılacak.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, koç dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, “Öncelikle yapmış oldukları bu meşakkatli iş için koyun ve keçi yetiştiricilerimizi tebrik ediyorum, hepinizden Allah razı olsun. Koyun ve keçi yetiştiriciliği sığır yetiştiriciliğine göre hem doğal kaynakların tüketilmesi adına daha avantajlı hem de geri kazanımı anlamında daha avantajlı. Koyun ve keçi yetiştiriciliği oldukça zor bir iş, dağda bayırda gezmek her baba yiğidin harcı değil. Bu anlamda yetiştiricilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün gerçekleştireceğimiz çekilişimizin yetiştiricilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun” diyerek açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü Gümüş yapmış olduğu konuşmanın ardından bizzat başlattığı çekilişle yetiştiricilere damızlık koç dağıtımını gerçekleştirdi.

Damızlık koç dağıtımının ilçelere göre sayıları ise Alpu ilçesinden 2 yetiştiriciye 4 baş, Günyüzü’nden 2 yetiştiriciye 5 baş, Han’dan 1 yetiştiriciye 1 baş, Mahmudiye’den 3 yetiştiriciye 5 baş, Mihalıççık’tan 4 yetiştiriciye 14 baş, Odunpazarı’ndan 1 yetiştiriciye 2 baş, Sivrihisar’dan 5 yetiştiriciye 13 baş olmak üzere, toplam 18 yetiştiriciye 44 baş Anadolu Merinosu damızlık koç hak sahiplerine dağıtıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.