Dolar 32,2789
Euro 34,7840
Altın 2.396,57
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 12°C
Paz 17°C

Şampiyonların yarışı ‘MXGP Türkiye’ başlıyor

Şampiyonların yarışı ‘MXGP Türkiye’ başlıyor
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA)  –Uluslararası Motosiklet Federasyonu’nun (FIM) en önemli organizasyonları arasında yer alan motokrosun en iyisini belirleyen Dünya Motokros Şampiyonası’na (MXGP) Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi ev sahipliği yapacak.

Arjantin, İtalya, İsviçre, Portekiz, İspanya, Fransa, Letonya, Almanya, Endonezya, Çekya, Belçika, Finlandiya, İsveç, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerde düzenlenen şampiyona, dünyanın 180 ülkesinde yayınlanıyor.

DÖRT YARIŞ AYNI ANDA YAPILIYOR

Geçtiğimiz yıl şampiyonun belirlendiği MXGP TÜRKİYE’de 2-3 Eylül 2023 tarihlerinde dünya ve Avupa klasmanında dört yarış aynı anda yapılacak:

– Dünya Büyükler Motokros Şampiyonası (MXGP)

– Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (MXWOMEN)

– Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2)

– Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX250)

Türkiye’de yapılacak yarışlara Yamaha, Honda, Kawasaki, KTM, Husqvarna, GasGas, TM ve Fantic gibi fabrika takımlarının da olduğu 25’i aşkın takımla 150’ye yakın yarışçının katılması bekleniyor.

ÜÇ SINIFTA ŞAMPİYON AFYONKARAHİSAR’DA BELLİ OLACAK

Geçtiğimiz yıl şampiyonun belirlendiği MXGP’de yarışın yeni yıldızı GASGAS ile yarışan İspanyol Jorge Prado, genel klasmanda 821 puanla ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada ise Kawasaki yarışçısı Fransız Romain Fevbre bulunuyor. Yamaha sürücüsü İsviçreli Jeremy Seewer ise bu ikiliyi takip eden diğer yıldız sporcu. İspanyol Prado Afyonkarahisar Motor Sporları pistindeki yarışı kazanması durumunda 2023 Dünya Şampiyonluğunu TÜRKİYE’de ilan edecek. Yine MX2’de KTM yarışçısı İtalyan Andrea Adamo 705 puanla lider olarak TÜRKİYE’ye geliyor.

[ad_2]